tag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post1079363233352303386..comments2024-03-22T08:17:52.271+01:00Comments on U mojoj kuhinji 2: Dunavski valovi (bez jaja)Sanela Malloryhttp://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-61469186577035088192011-12-05T09:37:46.075+01:002011-12-05T09:37:46.075+01:00Anonimno;
logično je da: kome sam dosadna, taj ne ...Anonimno;<br />logično je da: kome sam dosadna, taj ne treba čitati postove na mojem blogu. Što se recepta tiče, napisala sam kako se radi u originalu, i iznijela svoja iskustva s tim postupkom.<br />Ovo nije blog za makrobiotičku prehranu, pa se ne zamaram time čemu kurkuma služi ili ne služi. Ja ju stavljam u ovaj kolač isključivo zbog toga da bi taj sloj bio žut - ako ju netko stavlja zbog nekog drugog razloga - mene to uopće ne zanima; svatko ima pravo pripremati jela kkaose njemu sviđa i upotrebljavati sastojke koje god želi.Sanela Malloryhttps://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-51829653258790646662011-12-04T16:48:21.427+01:002011-12-04T16:48:21.427+01:00hm, šteta da si tako dosadna, dobar je recept, mož...hm, šteta da si tako dosadna, dobar je recept, možda da ga preneseš bez tih komentara, voće se prokuha samo malo, niti desetak minuta i usitni sa štapnim mikserom, kurukuma nije samo zbog boje, u makrobiotičkim receptima nema ničega što bi bilo samo zbog boje ili još gore samo zbog ukusa. ona je na kraju krajeva i ljekovita, blagotvorna za želudac, o aromi neću govoriti, dobar ti je recept. hvalaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-35538168657276867862009-05-30T19:35:18.335+02:002009-05-30T19:35:18.335+02:00Gemini - da, malo za promjenu i ja povremeno napra...Gemini - da, malo za promjenu i ja povremeno napravim nešto "zdravo". Zanimljive su mi te stvari jer ih prije nisam radila.<br />Imam iskustva s agar-agarom, ali nisam baš nešto oduševljena njime pa ga ne koristim.<br />Hvala ti što si spomenula ove kuharice. Nisam se susrela s njima, ali zanimaju me:)Sanela Malloryhttps://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-60403583804588385482009-05-30T19:30:38.695+02:002009-05-30T19:30:38.695+02:00Autor je uklonio komentar.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-84667542222216371632009-05-29T19:04:51.821+02:002009-05-29T19:04:51.821+02:00-Sanela: Jako je lijepo od tebe da kuhaš veganske ...-Sanela: Jako je lijepo od tebe da kuhaš veganske kolače za prijatelje, a sama nisi vegan.. <br /><br />Ja sam dunavske valove prvi put probala ovog proljeća u trgovini zdrave hrane "Zrno", Lička ulica u Zagrebu (odmah kod NSB-a), jako su mi se dopali i stoga mi je drago što si objavila recept - napokon ću ih moći i sama ispeći... tnx!<br /><br />Re. agar-agar, njega je potrebano uz miješanje kuhati min. 10 minuta u tekućini (npr. soku ili vodi) i on zgusne smjesu tek kad se ohladi. Naravno da je zdrav, ne zato što nema nijednu kaloriju (alga je) nego zato što regulira kiselost tj. pH želuca, potiče peristaltiku crijeva pa je dobar kod zatvora (yang-vrste), blago alkalizira organizam i odličan je zgušnjivač ljetnih deserata s voćem. Ne treba zaboraviti da sadrži i jod. <br /><br />-Bugga: svi makrobiotički recepti su bez jaja. Preporučujem ti kuharicu Aine McAteer "Hrana za dušu i tijelo" (slana i slatka jela, gurmanski štih), sve mini-kuharice u izdanju Planetopije, Ilica 72, Zagreb (svakako nabavi "Ljeto" Jadranke Boban Pejić i napravi si "puding" od amaranta i malina - meni je to nešto fenomenalno), stranicu makronova.com (tamo imaš i recepte). I naravno, skoro zaboravih - knjiga Prirodno i slatko Jadranke Boban Pejić, koja bi se na jesen trebala pojaviti u novom izdanju i navodno sa još više recepata. <br />Samo hrabro u nove kulinarske pothvate! :-)<br />a.Gemininoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-83247149140602200132009-04-10T13:22:00.000+02:002009-04-10T13:22:00.000+02:00Vrlo interesantan recept,i ja imam kuvarica sa sto...Vrlo interesantan recept,i ja imam kuvarica sa sto greskica,sto kazes stave jednu fotku a na kraju ispadne nesto drugo.<BR/>Interesantne su mi klice nisam imala priliku da probam!Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-80663526323280686712009-04-10T10:11:00.000+02:002009-04-10T10:11:00.000+02:00jubistacha - ja imam takve recpte ali s kiselim vr...jubistacha - ja imam takve recpte ali s kiselim vrhnjem i eventualno bananama, ali me ne oduševljavaju.<BR/><BR/>Sweet Corner - potpuno se slažem s tobom:) Ali zbog znatiželje isprobavam i ovakve recepte:)<BR/><BR/>Andrea - probala sam takav nekakav recept, ali da - ništa spektakularno. Drago mi je da ovaj moj kolač dobro izgleda:)<BR/><BR/>Bugga - nadam se da će ti se ovo sviđati. Ispričavam se što sam zaboravila napisati da se u smeđi dio stavljaju orasi, ali sad sam to dodala.<BR/><BR/>Monsoon - imam i ja takvih recepata, ali ne mogu se pohvaliti da sam ih isprobala. Ja to samo spremam u foldere i fascikle i oni tako čekaju fda dođu na red. I nikako da dođu na red... A i ovo što sam probala, definitivno nije spektakularno. Problem je što se u mojoj obitelji takve stvari ne jedu, teško se naviknuti na zdrave stvari:)))<BR/><BR/>I ja sam kasnije razmišljala da sam to voće trebala namočiti. <BR/>Da, napisala sam u receptu da se agar-agar dodaje voću zajedno s rogačem prije nego što se to izmiksa. I onda se to u originalnom receptu kuha da se zgusne - imam iskustva s agar-agarom.<BR/>Budući da sam imala u planu koristiti želatinu, nju naravno nisam smjela dodati odmah - jer se ona ne smije zakuhati. Ali kuhala sam tu svoju smjesu da bih ju ugrijala da se želatina u njoj rastopi. Nisam ju trebala tako dugo kuhati, mogla sam ju samo ugrijati, ali kad je u receptu pisalo da se to sve još kuha kad se izmiksa - pa sam onda i ja to kuhala - ali budući da je smjesa bila gusta, odustala sam od dodavanja želatine.Sanela Malloryhttps://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-29312080224846454822009-04-10T01:40:00.000+02:002009-04-10T01:40:00.000+02:00imam brojne recepte bez jaja i opcenito proizvoda ...imam brojne recepte bez jaja i opcenito proizvoda zivotinjskog porijekla, dakle veganske recepte. oni koje sam isprobala su fini ali se slazem s tobom da nisu spektakularni.:) <BR/>ovo s vocnim preljevom za kolac... po mome suho voce je trebalo namociti preko noci pa tek onda kuhati. osim toga nema koristi dodavati agar agar ako se on nije prethodno kuhao zajedno s vocem. agar agar se mora rastopiti kuhanjem da bi zamijenio ulogu zelatine.<BR/>crnca bez jaja sam probala i zavrsio je vecim dijelom u smecu. djeca rekla da je to najgori cokoladni kolac koji sam ikad napravila...<BR/>uprkos svim mukama koje si imala s ovim kolacem jako lijepo izgleda.:)Snjezanahttps://www.blogger.com/profile/13057920106137942410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-36839541266193101362009-04-09T23:02:00.000+02:002009-04-09T23:02:00.000+02:00Drago mi je da si objavila ovaj recept. Jer od kad...Drago mi je da si objavila ovaj recept. Jer od kad su mi otkrili da sam alergična na jaja muku mučim sa kolačima,a i ostalim stvarima.Crnca bez jaja sam isprobala i meni je ok.Bugga.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-73903788640338769132009-04-09T22:57:00.000+02:002009-04-09T22:57:00.000+02:00Ja sam imala neki recept za biskvit u kojem su ban...Ja sam imala neki recept za biskvit u kojem su banane mijenjale jaja. Nije bilo loše, ali nije bilo ni spektakularno. :)<BR/>Tvoji dunavski valovi izledaju fenomenalno. A što se kuharica, koje izlaze uz dnevni tisak, tiče bojim se da su svakojake greške postale pravilo, a ne iznimka... Nažalost. :)Andreahttps://www.blogger.com/profile/00054051517093777915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-73384618017923112392009-04-09T15:31:00.000+02:002009-04-09T15:31:00.000+02:00kao da citam sebe kad sam dobila zlatnu knjigu cok...kao da citam sebe kad sam dobila zlatnu knjigu cokolade:))...totalno sam se razocarala knjigom, a i morala sam ju skroz moificirati...lijepo su ti ispali, ali ja sam ipak za nezdraviju verziju kolaca bilo kakvih:)))Sweet Cornerhttps://www.blogger.com/profile/01152107585907185966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-89310155215320717302009-04-09T15:05:00.000+02:002009-04-09T15:05:00.000+02:00Imam recept za biskvit bez jaja, neznam napamet al...Imam recept za biskvit bez jaja, neznam napamet ali se sjećam da umjesto jaja ide jogurt i ispadne jako fino. Dunavski valovi izgledaju lijepo i sočno!jubistachahttps://www.blogger.com/profile/15728605614383509228noreply@blogger.com