tag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post3001780181397562243..comments2024-03-22T08:17:52.271+01:00Comments on U mojoj kuhinji 2: Divlji luk: u rajčicama, u njokima, u brioš-buhtlama i u savijačiSanela Malloryhttp://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-53024239589721361612011-04-18T10:21:40.468+02:002011-04-18T10:21:40.468+02:00Tamara;
hvala:) Ja bih opet buhtle:DDD
Aleksandra...Tamara;<br />hvala:) Ja bih opet buhtle:DDD<br /><br />Aleksandra;<br />hvala:)<br /><br />Danijela;<br />hvala:)<br /><br />Anonimno;<br />hvala:)Sanela Malloryhttps://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-70209180899984625512011-04-18T10:17:47.985+02:002011-04-18T10:17:47.985+02:00Κάθαρσις;
Ne mogu se pohvaliti da volim blitvu. On...Κάθαρσις;<br />Ne mogu se pohvaliti da volim blitvu. Ono što mi se na njoj sviđa je njezin nenametljivi okus. Kad ju natrpam u neko jelo, praktički ni ne osjetim njezin okus – ovisno o sastojcima s kojima ju kombiniram – i tako mi u potpunosti odgovara. Baš mi je kolegica rekla da je na mojim blogovima izbrojila preko 40 recepata s blitvom. Ja ih nisam nikad brojila i nemam dojam da ih je toliko, ali činjenica jest da blitvu trpam svukud, makar da »popuni» prostor u jelu. I u većini tih recepata mogu umjesto blitve upotrijebiti divlji luk.<br />Špinat ne upotrebljavam jer on ima užasan, intenzivan okus; nisam ga kuhala više od 15 godina, držim se blitve:)<br /><br />Popis povrća koje ja smatram, precijenjenim, glupim, imbecilnim i dosadnim je malo duži, a među prva četiri su: tikvice, mahune, grašak i patlidžan. Što mogu s tim povrćem? Mogu napravit juhu:( mogu ga pripremit na salatu/na suho:( i to je zapravo to (a pisala sam već što mislim o juhama i salatama :(((((((((. Netko će se da reći da se tikvice i patlidžani mogu i puniti: zar bi me to trebalo oduševiti? Kad i jedem punjene tikvice i patlidžane ja pojedem nadjev ukoliko mi se sviđa, a onu «punjenu ljušturu» ostavim. Ako poham tikvice i patlidžan, meni se jedino sviđa ona korica od brašna, jaja ili nečeg drugog, a baš ono povrće unutra mi se uopće ne sviđa.<br /><br />Ima na netu materijala o luku, pogledaj:)Sanela Malloryhttps://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-860806651699708252011-04-16T17:39:24.106+02:002011-04-16T17:39:24.106+02:00savršeno, svaka častsavršeno, svaka častAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-52021899020048515322011-04-15T10:50:51.334+02:002011-04-15T10:50:51.334+02:00Sjajni recepti!Sjajni recepti!Danijelahttps://www.blogger.com/profile/00169548202325146615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-30059183645113190892011-04-13T18:35:43.128+02:002011-04-13T18:35:43.128+02:00ne znam za šta bih se pre opredelila, predivni rec...ne znam za šta bih se pre opredelila, predivni recepti!Aleksandra https://www.blogger.com/profile/11876435393799717165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-71600679274561098112011-04-13T13:28:36.436+02:002011-04-13T13:28:36.436+02:00Odlični recepti, divlji luk kao supe rinspiracija,...Odlični recepti, divlji luk kao supe rinspiracija, a posebno me mame ovi njoki!Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-24453866293041154612011-04-13T11:18:03.800+02:002011-04-13T11:18:03.800+02:00Sve mi izgleda prekrasno i bilježim, ali da me ubi...Sve mi izgleda prekrasno i bilježim, ali da me ubiješ, pojma nemam što je to divlji luk ni gdje ga nabaviti. Blitva mi je najdosadnije i najprecjenjenije povrće (tu kod nas) i zaista ne ide u sve (gotovo u ništa), a špinat ne volimo pretjerano, tako da ne bih htjela koristiti ove zamjene. Moram malo progooglati.Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.com