tag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post3754557479931658363..comments2024-03-22T08:17:52.271+01:00Comments on U mojoj kuhinji 2: Pizza-špageti i pizza-mlinciSanela Malloryhttp://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-3189020671312788662011-11-30T18:55:12.512+01:002011-11-30T18:55:12.512+01:00vera;
probaj:)
Jafi, Jasna;
Ne mogu se složiti s ...vera;<br />probaj:)<br /><br />Jafi, Jasna;<br />Ne mogu se složiti s vama, jer kod mene ne vrijedi to «tko voli pizzu, voli i ovakve stvari». Kad me pitaju volim li pizzu, automatski odgovorim da ju obožavam, ali naučila sam da se moram precizno izražavati: ne volim pravu pizzu, ali zato obožavam «krivu» pizzu. Tj. nikako ne volim ono što se «tradicionalno» smatra pizzom: tanko, mlitavo, mlohavo tijesto. Ja volim prst-dva debelo tijesto (kao za bijeli kruh) – takvu pizzu obožavam! A ove «tradicionalne» pizze kakve nude po pizzerijama i kakve neki rade doma - meni to tanašno tijesto liči na meksičku tortilju nakrcanu nadjevom, a ne na pizzu kakvu ja volim. Zato kažem da ne volim pravu pizzu, nego «krivu» pizzu (već su mi mnogi dali do znanja da pizza "nije prava/dobra", ako je tijesto debelo – no, ja samo takvu volim!).<br /><br />Još mi je u glavi katastrofa od prije par mjeseci. Na Coolinariki sam vidjela recept za nekakvo tijesto za pizzu koje su stotine Coolinaričara nahvalile, a i Coolinarika je «blagoslovila» taj recept (tj. isprobali su ga i pofotkali). Nisam ja bila fascinirana time što stotine ljudi kažu da je recept fantastičan niti me impresionirao Coolinarikin «blagoslov», ali baš me zanimalo kakvo je, budući da ga svi hvale i odlučila sam ga isprobati. <br />Ja sam bila šokirana napravljenim tijestom, bila sam uvjerena da sam nešto ozbiljno zajebala u postupku, jer to tijesto kakvo sam ja napravila po tom receptu - to je bilo najodurnije tijesto za pizzu koje sam napravila: na rubovima je bilo deblje, ali sredini je bilo tako tanko i mlitavo, ko´ palačinka.<br /><br />Još jednom sam išla raditi tijesto po tom istom receptu - ja sam i iz drugog pokušaja opet dobila tanko, mlitavo, mlohavo tijesto. <br />Ako tijesto za pizzu tradicionalno mora biti takvo – ja onda definitivno ne volim tradicionalne, talijanske pizze!<br /><br />A ovakvim stvarčicama tipa špageti/makaroni-pizza (te famozna tzv. palenta-pizza:( nikako nisam fascinirana. Ne znam tko je uopće došao na ideju da to nazove špageti-pizza, za mene je to najobičniji složenac od tjestenine ili zapečena tjestenina. I ne mogu reći da volim te špageti-pizze, umjesto ovog ja bih radije odabrala pizzu kakvu ja volim: prst-dva debelo dizano tijesto s nadjevom:)Sanela Malloryhttps://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-71419580167471069662011-11-29T03:17:14.736+01:002011-11-29T03:17:14.736+01:00Sasvim prihvatljivo za pizzoljupce!Sasvim prihvatljivo za pizzoljupce!jasna varcakovichttps://www.blogger.com/profile/05996238860556223973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-77864963773882862122011-11-28T11:52:17.214+01:002011-11-28T11:52:17.214+01:00Sve što miriše na pizzu nama je omiljeno..Prelepa ...Sve što miriše na pizzu nama je omiljeno..Prelepa oba jela :)Jafihttps://www.blogger.com/profile/10853206838907131884noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-35736994231109263632011-11-27T11:22:31.923+01:002011-11-27T11:22:31.923+01:00Sa mlincima je extra ideja!!!Sa mlincima je extra ideja!!!Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.com