tag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post5775931713917395645..comments2024-03-22T08:17:52.271+01:00Comments on U mojoj kuhinji 2: Patlidžani-lepezeSanela Malloryhttp://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-20229967707798791162011-08-14T09:28:48.025+02:002011-08-14T09:28:48.025+02:00Vera;
Hvala:) Pozdrav i tebi:)
Roman Tales;
Nisam...Vera;<br />Hvala:) Pozdrav i tebi:)<br /><br />Roman Tales;<br />Nisam rekla da mi se ne sviđaju samo ovi patlidžani napravljeni po ovom receptu, meni patlidžani ne valjaju imaju li sjeme ili ne – jednostavno imaju oduran okus i bez sjemena i s njim.<br />Što se patlidžana na fotki tiče, meni su imali oduran okus kakav patlidžani meni i inače imaju. Ali tri osobe koje vole patlidžane brzo su ovo pojele. Ja nikoga nisam niti silila niti šopala, a sve je pojedeno – ako im patlidžani nisu valjali zbog sjemena, zašto su ih pojeli? Još su ih i hvalili, nisam se ja rastapala zbog tih pohvala, meni je i inače glupo kad netko hvali nešto što se meni ama baš nikako ne sviđa, kao što su npr. patlidžani – ali ako to uistinu nije valjalo zbog sjemena – tko ih je tjerao da sve pojedu? Ja se ne bih uvrijedila da su ostavili patlidžane na tanjurima; ionako je bilo drugih stvari za jelo.<br />Očito svi oko mene imaju zakržljale okusne receptore – pa nisu primijetili da patlidžani ne valjaju zbog sjemena. Kako ti objašnjavaš da su ovi patlidžani pojedeni iako imaju sjeme?<br /><br />Ja ionako ne znam izvana razlikovati patlidžan koji nema puno sjemena od onoga koji ima puno sjemena. I što, kad ih prerežem i vidim da imaju sjeme – trebam ih baciti u smeće? Zapravo, to ti i nije loša ideja - bacit ću ih u smeće i neću ih morati pripremati, ako me tko pita za njih reći ću da sam ih bacila jer su imali puno sjemena (naravno, ja ću baciti i one koji nemaju puno sjemena, jer se meni ionako neda pripremati ih, budući da ih ja ne jedem).Sanela Malloryhttps://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-42138452297393953572011-08-14T09:20:38.735+02:002011-08-14T09:20:38.735+02:00Dzoli;
Hvala, probaj:)
Jasna's kitchen creati...Dzoli;<br />Hvala, probaj:)<br /><br />Jasna's kitchen creations;<br />Probaj:)<br /><br />Jelena;<br />Čini mi se da je to bilo na tvojem blogu, sjećam se da je recept bio sličan, ali ipak različit. Nisam probala upotrijebiti sir.<br /><br />Tamara;<br />Hvala, probaj:)<br /><br />Selma;<br />Hvala:)<br />Ja sam kao klinka donekle pokazivala zanimanje za modu u Burdama (listala sam ih ko´ i većina klinki), ali za recepte se nisam interesirala, te stranice nisam ni gledala. Pisala sam već da ja ni dan-danas ne volim kuhati/peći, općenito pripremati hranu, pa definitivno ni kao klinka nisam pokazivala ni najmanji interes za to. Znam da se neki sjećaju svojih prvih pokušaja u kuhinji i sjećaju se da su imali 10 ili čak manje godina kad su napravili prvo jelo ili kolač (nevažno je li bilo jestivo ili ne). Ja s 10 godina ni u ludilu nisam došla na ideju da idem nešto kuhati/peći. Uopće se ne sjećam kada sam prvi put nešto skuhala za jelo (ili ispekla kolač) ni koliko sam imala godina - znam da je to bilo negdje krajem puberteta (16-17 god.?; ne sjećam se ni je li to što sam pripremila bilo jestivo). <br />U mojoj obitelji se pripremanju hrane nikad nije pridavala velika važnost. Baka i mama imaju svoj (relativno oskudan) repertoar recepata koji se pripremaju u našoj obitelji zadnjih 50ak godina – i ne osjećaju potrebu da dodaju nešto novo u taj repertoar (možda su svakih par godina ubacile neki novi recept za koji su čule od susjede/rođakinje).<br />Moja mama je uvijek zaobilazila recepte u časopisima, a nije kupovala ni kuharice. Jedino je isprobavala nove recepte za kolače, i to se držala «provjerenih» recepata koje je dobivala od kolegica s posla i rođakinja; nije eksperimentirala s receptima iz časopisa. Burde nikad nije kupovala redovito, a kad ih je i kupila, to je bilo isključivo zbog mode/krojeva; nikad nije skuhala/ispekla nešto po receptu iz Burde.<br />A eto, ja ne volim pripremati hranu, ali volim ju jesti – pa sam ju «morala» početi pripremati, te «prikupljati» recepte (mamin i bakin stalni, «jednolični», oskudni repertoar brzo mi je dojadio). Prije 10ak godina sam uz maminu dozvolu počupala stranice s receptima iz starih Burdi, tako da recepte imam spremljene u fascikle, a za stare Burde ne znam gdje su. Pretpostavljam da mama ima nešto na tavanu, ali pisala sam već o tome da ne pratim ni današnju modu, a kamoli stare stilove.Sanela Malloryhttps://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-56383608932337356332011-08-12T08:29:48.259+02:002011-08-12T08:29:48.259+02:00Ja jako volim patlidžane, ali kada vidim ove tvoje...Ja jako volim patlidžane, ali kada vidim ove tvoje na slici jasno mi je zašto ti nisu dragi - ne zato što nešto nije u redu s receptom, već su prepuni sjemenja! Patlidžani tako puni sjemenja nisu uskusni, sjemenje je nekako ljutkasto i kompletno pokvari okus ako ga ima u tolikoj količini.Roman Taleshttps://www.blogger.com/profile/06017029772550855961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-26842352177800427612011-08-11T10:42:09.333+02:002011-08-11T10:42:09.333+02:00Savrseno izgleda, tako lepo i koloritno.Veliki poz...Savrseno izgleda, tako lepo i koloritno.Veliki pozz draga!Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-15365954704536586272011-08-09T17:23:37.594+02:002011-08-09T17:23:37.594+02:00Izgleda predivno, poput nekog vrta. Baš je lijepo....Izgleda predivno, poput nekog vrta. Baš je lijepo. Starih Burdi se sjećam sa nekom nostalgijom. obožavala sam ih listati i birati koje bi haljine i kompletiće voljela imati. Moram priznati da mom dječjem oku nisu promicali ni recepti. I prije toliko mnogo godina znali su lijepo dekorisati stol i privlačno servirati jela.<br />P.S. Baš bi voljela vidjeti stare Burde, kako li su izgledale manekenke? Zanima me i tas retro moda, voljela bih sašiti nešto po modi iz "prastarih" vremena.selmahttp://cosmo2503.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-74016719560292001062011-08-08T16:43:16.680+02:002011-08-08T16:43:16.680+02:00ovo stvarno jako lijepo i dekorativno izgleda. Ja ...ovo stvarno jako lijepo i dekorativno izgleda. Ja pak obožavam i patlidžane i rajčice i tikvice :)Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-59239524072457964842011-08-08T13:16:59.345+02:002011-08-08T13:16:59.345+02:00Mora da si ih viela kod mene ali sa drugačijim pun...Mora da si ih viela kod mene ali sa drugačijim punjenjem. Ja koristim paradajz, fetu ili neki jači beli sir, beli luk i peršun kao punjenje. I ovakvi bi mi se dopali. Nisam ni ja ljubitelj patlidžana ali ih u kombinacijama ovakvim obožavam.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-44692019713768980232011-08-08T11:35:08.827+02:002011-08-08T11:35:08.827+02:00Prekrasno, šareno i sigurno finoPrekrasno, šareno i sigurno finoWhat's for dessert?https://www.blogger.com/profile/00441694518345606700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-49277334854808176902011-08-08T10:14:15.986+02:002011-08-08T10:14:15.986+02:00Bas dekorativno izgledaju, a dopadaju mi se i sast...Bas dekorativno izgledaju, a dopadaju mi se i sastojci.jasna varcakovichttps://www.blogger.com/profile/05996238860556223973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-24111988617490892742011-08-08T08:25:14.356+02:002011-08-08T08:25:14.356+02:00O kako lepo ovo zigleda.Volim patlidzan zapecen..n...O kako lepo ovo zigleda.Volim patlidzan zapecen..njami:)Anonymousnoreply@blogger.com