tag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post6769250407600224935..comments2024-03-22T08:17:52.271+01:00Comments on U mojoj kuhinji 2: Dizana gibanica za 10 minutaSanela Malloryhttp://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-90672725664456036752014-08-24T14:48:20.440+02:002014-08-24T14:48:20.440+02:00Hvala vam lepo gibanica je super Vera CHHvala vam lepo gibanica je super Vera CHAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12757908346504620096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-21652008182229127852012-01-29T11:30:26.979+01:002012-01-29T11:30:26.979+01:00Super! Baš bih probala, ali varijantu sa rogačem. ...Super! Baš bih probala, ali varijantu sa rogačem. Jesi možda radila sa rogačem? Kakav je tada omjer ostalih sastojaka?Sandranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-32297864386294393142011-07-01T09:56:30.163+02:002011-07-01T09:56:30.163+02:00Dzoli;
Ne volim orahe, ali sviđa mi se što se ne t...Dzoli;<br />Ne volim orahe, ali sviđa mi se što se ne treba dizati:)<br /><br />Jasna;<br />kod nas je to gibanica:)<br /><br />Masatera;<br />probaj:)<br /><br />Sanja9;<br />i moja često izgleda "deformirano", to mi je već normalno:DDD<br /><br />Aleksandra;<br />probaj:)Sanela Malloryhttps://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-68389462868775974592011-06-27T16:10:31.454+02:002011-06-27T16:10:31.454+02:00Ovo ću morati da isprobam :)Ovo ću morati da isprobam :)Aleksandra https://www.blogger.com/profile/11876435393799717165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-82198479616067910072011-06-26T15:25:51.350+02:002011-06-26T15:25:51.350+02:00odlična .. kada bi i meni ovako ispala . Kod mene ...odlična .. kada bi i meni ovako ispala . Kod mene uvek završi kao apstraktni oblik :DSanja 9https://www.blogger.com/profile/09688156888997694452noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-49444993662063021602011-06-25T17:06:05.765+02:002011-06-25T17:06:05.765+02:00Ovo je baš super!! Vrijedi isprobati ;)Ovo je baš super!! Vrijedi isprobati ;)Snježana Cetinahttps://www.blogger.com/profile/09666641524880174025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-77766221420241284232011-06-25T05:32:14.068+02:002011-06-25T05:32:14.068+02:00Odlican brzinski recept. Ja to zovem strudla ili s...Odlican brzinski recept. Ja to zovem strudla ili savijaca!jasna varcakovichttps://www.blogger.com/profile/05996238860556223973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-51288077909236780452011-06-25T04:30:50.820+02:002011-06-25T04:30:50.820+02:00Ma kako god se zvala ima oraha u njoj i pravimo je...Ma kako god se zvala ima oraha u njoj i pravimo je.A da ne mora da se dize ..odlicno manje vremena za utrositi;))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-89064232255658513172011-06-24T13:45:43.113+02:002011-06-24T13:45:43.113+02:00Tamara;
probaj:)
What's for dessert?;
hvala:)...Tamara;<br />probaj:)<br /><br />What's for dessert?;<br />hvala:)<br /><br />Pisala sam već u nekom postu o tom nazivlju, jasno mi je da se u svakom dijelu svijeta to shvaća drugačije; ja se držim onoga kako se kaže kod mene. U mojem kraju gibanica je tradicionalno slatka, a napravljena je isključivo od dizanog tijesta(!),najčešće je nadjevena makom ili orasima ili rogačem (ovaj pridjev «dizana» koji sam ja upotrijebila u mojem kraju se ne upotrebljava jer, kako rekoh: ako je gibanica – onda se zna da može biti jedino od dizanog tijesta). <br />Znam da gibanica u nekim dijelovima svijeta označava jelo od vučenih kora (domaćih ili kupovnih) – u mojem kraju, nešto što je napravljeno od vučenih kora nikako se ne može zvati gibanica – ako je od vučenih kora: onda se to zove savijača ili štrudla.<br /><br />Postoji još i naziv pita, znam da u nekim dijelovima svijeta u te pite spada ovo što se kod mene zove savijača/štrudla – ali u mojem kraju savijača/štrudla se ne smatra pitom; kod nas su pite: kolači napravljeni od prhkih kora - Mađarica, Karamel pita, Medena pita, Bijela pita,…<br /><br />Isti «problem» javlja se i s pojmom šturkle/štrukli: u mojem kraju štrukle se rade od vučenog tijesta (kao i savijače), pa se režu na manje komade i kuhaju(!) u vodi (mogu se zapeći i u pećnici; ali to nije tipično za moj kraj; tako se obično radi u Zagorju). No, viđam i recepte u kojem su štrukle: nekakvi jastučići od dizanog tijesta punjeni pekmezom i pečeni u pećnici – meni to nema nikakve veze sa štruklima, meni su to buhtle.Sanela Malloryhttps://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-49064499627871439912011-06-24T12:14:52.856+02:002011-06-24T12:14:52.856+02:00Odlično izgleda!
Za mene je gibanica nešto sasvi...Odlično izgleda! <br /><br />Za mene je gibanica nešto sasvim drugo, tako da sam se iznenadila kad sam vidjela sliku, a još mi je bilo čudno ono "dizana" u nazivu.What's for dessert?https://www.blogger.com/profile/00441694518345606700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-43429555534158306552011-06-24T10:58:02.000+02:002011-06-24T10:58:02.000+02:00ovo ti je odlično, volim ovakve gibanice. Super št...ovo ti je odlično, volim ovakve gibanice. Super što nema dizanja tijesta!Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.com