tag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post8174538857394906600..comments2024-03-22T08:17:52.271+01:00Comments on U mojoj kuhinji 2: Weinheimski motani kruhSanela Malloryhttp://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-24329340146753056022012-03-27T08:10:58.850+02:002012-03-27T08:10:58.850+02:00Meni je tijesto bilo tvrdo, bjezalo sa miksera, ni...Meni je tijesto bilo tvrdo, bjezalo sa miksera, nije se dalo lako 'svrdlati';D...dodouse radila sam pola mjere: 250 gr i plusminus 175 ml vode[zao mi bacati namirnice zato pola]...mrzim domace hljebove, no ovome sam dala sansu...sad je u frizideru, cekam da prodje 10 sati...ako 'floppe',nikom nista...probacu nekad jos foccaciu napraviti a onda totalno odustati od domacih peksimeta...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-54563319398485206322011-12-27T08:45:30.100+01:002011-12-27T08:45:30.100+01:00Anonimno;
meni na ovom kruhu kora nije bila tvrda,...Anonimno;<br />meni na ovom kruhu kora nije bila tvrda, a što se drugih kruhova tiče, nisam isprobavala to s uljem jer nemam naviku peci kruh doma.Sanela Malloryhttps://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-71492845121424631992011-12-25T16:52:00.957+01:002011-12-25T16:52:00.957+01:00DA BI KORA OMEKŠALA NAKON PEĆENJA KRUHA TREBA JE P...DA BI KORA OMEKŠALA NAKON PEĆENJA KRUHA TREBA JE PREMAZATI LAGANO SA ULJEMAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-30900073002374723302011-02-18T09:29:51.583+01:002011-02-18T09:29:51.583+01:00Dunja;
Zaista dojmljivo! Ti voliš peći kruh pa tak...Dunja;<br />Zaista dojmljivo! Ti voliš peći kruh pa takvi recepti kod tebe imaju prioritet. Kod mene je situacija sasvim suprotna. Što se ovakvih recepata tiče, zabilježim one u kojima se tijesto na neki «poseban» način mijesi (ili ne mijesi:) ali ti recepti onda kod mene godinama čame u nekom folderu, dok mene ne lupi znatiželja – tj. da još jednom pokušam shvatiti tu foru s pečenjem kruha kod kuće. Ne znam koliko će još ta moja znatiželja trajati, možda u bližoj budućnosti potpuno odustanem od isprobavanja recepata za kruh. <br />I ovaj recept imam spremljen već 4-5 godina i tek je prije par tjedana «došao na red» za isprobavanje, a ti si ga isprobala praktički čim si ga vidjela:) Lijepo je da se nekome i taj recept sviđa.<br />Kad sam pisala post, bilo mi je smiješno što više ne postoji ni internetska stranica s koje sam bila preuzela taj recept, pa kad sam u postu navodila izvora, na netu sam tražila neku drugu stranicu s takvim receptom (ali tog istog recepta ima na više raznih stranica pa nije bilo problema).Sanela Malloryhttps://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-91846882357865033182011-02-18T09:28:40.768+01:002011-02-18T09:28:40.768+01:00Maja;
Hvala. Ne znam zašto se ovako mota... probaj...Maja;<br />Hvala. Ne znam zašto se ovako mota... probaj.<br /><br />Snježa;<br />Ja nemam taj problem, pogotovo s domačim kruhom. Moglo bi se dogoditi da ne mogu prestati jesti kupovni kruh, ali domaći nikako, on mi nikad nije tako fin kao kupovni.<br /><br />Jasna;<br />Ja mrvljenej kruha doživljam kao normalno, tako da mi to nije problem, mnei je problem to što mi domaći kruh nikad nije ukusan kao kupovni.<br /><br />aaidjs;<br />Hvala, ovo o fotkama shvatit ću kao kompliment iako je više nego očito da se ja oko fotki ne trudim: okinem 2-3 puta mobitelom, tek toliko da imam nekakvu fotku. Problem je u tome što ja nisam zainteresirana za fotkanje. Čak i da mi fali talenta, ali da me fotkanje veseli, mogla bih se potruditi oko toga, ali meni je fotkanje zadnja rupa na svirali. <br />Moja kolegica ima 2 lijeve noge za plesanje, ali ona obožava plesati i uopće joj ne smeta što se drugi smiju kad ju gledaju dok pleše i kažu da izgleda ko kreten. Osim što ja imam "2 lijeve ruke za fotkanje" mene fotografiranje uopće ne zanima. Još imam fobije od jednog slavlja na kojima su mi dali aparat u ruke i od mene očekivali da fotografiram uzvanike: ja nikako da shvatim kako fotografiranje nekome može biti interesantno; "odradila" sam to fotografiranje, i to doslovno "odradila" jer mene to uopće nije zanimalo.<br />Oko ove hedonističke filozofije se potpuno slažemo:)<br />Pozdrav:)Sanela Malloryhttps://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-1707132648224431562011-02-17T10:58:42.149+01:002011-02-17T10:58:42.149+01:00Ja probala napravit tvoj kruh. Odlično je ispao, r...Ja probala napravit tvoj kruh. Odlično je ispao, radila sam duplu mjeru i ispekla u krušnoj peći. Recept za preporučit svakom tko voli raditi kruh kod kuće. Bravo Sanela,Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-78533292327684726552011-02-17T02:40:58.990+01:002011-02-17T02:40:58.990+01:00Lijep pozdrav iz Splita,jako mi se svidja tvoj blo...Lijep pozdrav iz Splita,jako mi se svidja tvoj blog,postovi su ti odlicni,fotke bas lijepe/joj kad cu se ja naucit fotkat/,a i dijelimo istu hedonisticku filozofiju u svezi s hranom!Puno slatkih pozdrava,,,citamo seAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/04983584852563520955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-83781740817124466102011-02-17T00:32:32.603+01:002011-02-17T00:32:32.603+01:00Dopada mi se kako izgleda - rusticno i sa velikim ...Dopada mi se kako izgleda - rusticno i sa velikim rupama. Ja nisam voljela to sto se domaci kruh mnogo mrvi vec drugi dan; kasnije sam pronasla specijalno brasno i sad obozavam praviti domaci kruh.jasna varcakovichttps://www.blogger.com/profile/05996238860556223973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-36154171375855103532011-02-16T20:13:11.595+01:002011-02-16T20:13:11.595+01:00Ja z razliku od tebe volim domaći kruh. A ne radim...Ja z razliku od tebe volim domaći kruh. A ne radim ga često jer ne znam stati kada počnem jesti ga. Ovaj mi je vrlo zanimljiv i mislim da ću ga rado probati napraviti!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-79783688372312600472011-02-16T12:43:10.535+01:002011-02-16T12:43:10.535+01:00Mozda nisi ljubitelj domaceg hleba,ali ti je sjaja...Mozda nisi ljubitelj domaceg hleba,ali ti je sjajan!!I ja ga pravim,ali ga nisam nikad na kraju tako motala,bas cu da probam!Majahttps://www.blogger.com/profile/07789246903923358782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-72676935439983771152011-02-16T09:00:21.174+01:002011-02-16T09:00:21.174+01:00Κάθαρσις;
Pisala sam već o tome da me aditivi ne b...Κάθαρσις;<br />Pisala sam već o tome da me aditivi ne brinu, a više puta sam izrazila i oduševljenje kupovnim kruhom jer mi je daleko ukusniji, nego domaći (dakle, svaka čast aditivima u kupovnom kruhu, jer uistinu su odlično odmjereni i usklađeni – jer domaći kruh meni nikad nije ni približno tako ukusan kao kupovni).<br />Što se tiče ovoga «znaš točno njegove sastojke», ne znam bi li me to trebalo «tješiti», ali ja ne sijem pšenicu doma, ne žanjem ju (i nemam namjeru početi) – dakle, brašno od kojeg radim taj «domaći» kruh kupujem u dućanu – a to brašno koje kupim može biti uvezeno odakle god i može sadržavati bilo što – pa nisam toliko glupa da bih vjerovala onoj famoznoj deklaraciji proizvoda s pakiranja na koju bilo tko može napisati bilo što. Dakle, ja smatram – da nemam pojma čega sve ima u tom kruhu koji sam doma ispekla (jer nema teoretske šanse da saznam čega sve ima u brašnu koje sam kupila!). A najbolja mi je jedna kolegica koja za masne novce kupuje nekakvo brašno s nekakvog, valjda seljačkog imanja – oni tamo mogu bilo kakvo kupljeno brašno prepakirati u svoju ambalažu, tako da nema ni govora o tom famoznom bio brašnu od pšenice iz bio uzgoja!Sanela Malloryhttps://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-59600098166319008542011-02-16T08:47:06.378+01:002011-02-16T08:47:06.378+01:00Prekrasno izgleda i ne sumnjam da je odličan. pred...Prekrasno izgleda i ne sumnjam da je odličan. prednost, i to velika, domaćeg kruha je u tome što točno znaš njegove sastojke. Pekari stavljaju strašno puno aditiva kako bi kruh bio što veći i slabo ga peku kako bi trošili manje struje i kako bi kruh bio teži (jer ga pečenjem ne posuše koliko treba). O tome kako im po kruhu, brašnu i ostalim namirnicama trče štakori i miševi mogu pričati samo oni koji su radili u svim tim užasnim pekarnicama po Zagrebu. Koje stalno niču. Hrvatska je jedina zemlja u kojoj se na svakom koraku prodaju stalno jedna te ista peciva i kruh. Drugdje ljudi prodaju hranu!Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.com