tag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post8895147571265346171..comments2024-03-22T08:17:52.271+01:00Comments on U mojoj kuhinji 2: Pohani zamotuljci od oblatniSanela Malloryhttp://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-30311330630839033952011-07-12T16:53:16.473+02:002011-07-12T16:53:16.473+02:00tanja;
probaj:)
majloV;
ja obožavam sve prženo. Z...tanja;<br />probaj:)<br /><br />majloV;<br />ja obožavam sve prženo. Za razliku od većine ljudi koji uporno ističu kako se ljeti lagano hrane - ja sam malo analizirala sebe i zaključila da ljeti jedem daleko više pržene hrane, nego zimi. Ljeti ima na tone povrća koje ne volim - ali kad se isprži, barem mi se donekle sviđa. <br />Netko mi kaže "kako ti se da pržiti to po ljeti, pa što se ne skuhaš u kuhinji?". <br />Ja na to kažem: što god pripremala u kuhinji tijekom ljeta, skuham se; ne bih se skuhala jedino da uopće ne uključujem štednjak i što bih onda jela? Mogla bih pripremati svježe povrće na salatu:( - meni ne pada na pamet da svaki dan pasem samo sirovo povrće. Čak i da idem samo kuhati neko povrće na vodi ili na pari - ne mogu izbjeći vrućinu u kuhinji, čim upalim štednjak – gotovo!, odmah je vruće. A to povrće na vodi ili na pari mi se ionako ne sviđa - pa kad se već «moram» kuhati u kuhinji zašto ne bih pripremala hranu kakvu volim? Zato redovito pržim hranu i baš takvu ju volim:)<br /><br />Nisam ljubitelj suhih keksa/kolača, pa me zato ni napolitanke ne oduševljavaju (iako, napolitanke su mi bolje od piškota, čajnih kolutića ili onih odurnih keksa s maslacem – pa to je tako suho/tvrdo da si na to mogu polomiti zube. Ja volim kremaste kolače:)<br />Jadro se još proizvodi. Ne znam jesu li tijekom godina mijenjali recepturu, ali uz klasični Jadro imaju i nove okuse čokolada-kokos, kava-šlag i lješnjak-čokolada.<br /><br />Svratila sam na tvoj blog, hvala na posveti:) Želim ti još puno krpica, ukrasa, nakita… ali i ukusne klope te svega što te veseli.Sanela Malloryhttps://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-13785901433309491352011-07-06T09:41:16.957+02:002011-07-06T09:41:16.957+02:00Ovo je po uzoru na cuvene madjarske "Hortobad...Ovo je po uzoru na cuvene madjarske "Hortobadji palacinke" ali retko sta przim, osim krompirica leti.. cak i ovako pripremljene palacinke pecem u rerni, posebno sto ne volim mekane oblande!<br /><br />Meni je ranije Jadro keks bio VRH.. ludo ukusne i krckave pa sve dalje s oblandama kada probam a da su mekane "odustajem" :)<br />Zao mi je sto ih odavno nisam jela.. ne znam da li ih jos proizvode!?<br /><br />Poz.<br /><br />p.s. Sanela svrati da vidis:<br /><br />http://majlovgourmetcafe.blogspot.com/2011/07/sanela-ove-punjene-paprike-i-patisone.html<br /><br />bilo je tobom i secanjima inspirisano :)majloVhttps://www.blogger.com/profile/11122696080465865748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-67270799745656691182011-07-06T01:03:19.448+02:002011-07-06T01:03:19.448+02:00Prvi put čujem da se oblatne mogu pohovati. Ali, z...Prvi put čujem da se oblatne mogu pohovati. Ali, zašto ne? Zamotuljci izgledaju predobro! Moram obavezno isprobati!tanjahttps://www.blogger.com/profile/06891183769691645859noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-17282500702435114332011-07-05T14:18:54.029+02:002011-07-05T14:18:54.029+02:00Rena;
zbog paniranja zamotuljci su izvana hrskavi,...Rena;<br />zbog paniranja zamotuljci su izvana hrskavi, ali oblatne su mekane jer one upiju vlagu iz nadjeva.<br /><br />What's for dessert?;<br />kad sam prvi put vidjela takav recept i meni je bilo čudno, ali svidjelo mi se.<br /><br />Jelena;<br />znam za tu varijantu, radila sam tako samo jednom, jer meni je to "komplicirano" zbog tog stavljanja u zamrzivač i rezanja - nadjev se zaista treba stvrdnuti (smrznuti) da bi se to dalo rezati, pa uvaljati u jaja, mrvice... Ova varijanta sa zamotuljcima meni je uvijek bila jednostavnija.<br /><br />Tamara;<br />probaj:)<br /><br />Κάθαρσις;<br />da, meni se baš sviđa:)<br /><br />Jasna;<br />probaj:)<br /><br />Dzoli;<br />probaj:)Sanela Malloryhttps://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-70865623461702464512011-07-05T12:25:27.621+02:002011-07-05T12:25:27.621+02:00#Eto divno opet nesto novo.Super mi izgleda i bas ...#Eto divno opet nesto novo.Super mi izgleda i bas cu probati..zasto da ne;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-1884247142750645192011-07-05T10:42:38.914+02:002011-07-05T10:42:38.914+02:00Za ovako nesto cujem prvi put...U svakom slucaju f...Za ovako nesto cujem prvi put...U svakom slucaju fenomenalno izgleda!jasna varcakovichttps://www.blogger.com/profile/05996238860556223973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-23507173813256442842011-07-05T10:28:09.709+02:002011-07-05T10:28:09.709+02:00Dobra ideja za ljubitelje piroški i takve vrste je...Dobra ideja za ljubitelje piroški i takve vrste jela.Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-91012035427876760012011-07-05T10:15:46.061+02:002011-07-05T10:15:46.061+02:00baš zanimljivo, nikad nisam vidjela piroške od obl...baš zanimljivo, nikad nisam vidjela piroške od oblatni, čini se super!Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-3696428811483837182011-07-05T09:09:11.322+02:002011-07-05T09:09:11.322+02:00Davno sam pravila nešto slično, samo što se rolat ...Davno sam pravila nešto slično, samo što se rolat na kraju stavi na kratko u zamrzivač onda se iseče na kriške debljine nekoliko cm, pa se onda valja u masu za pohovanje. Puno posla ali je jako ukusno.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-88238921461951308792011-07-05T09:07:48.667+02:002011-07-05T09:07:48.667+02:00Svašta! Prvi put čujem da se oblatne pohaju. Izgle...Svašta! Prvi put čujem da se oblatne pohaju. Izgleda super! A varijacije nadjeva su bezbrojne.What's for dessert?https://www.blogger.com/profile/00441694518345606700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1802445350588143703.post-30725448159365923852011-07-05T08:37:31.493+02:002011-07-05T08:37:31.493+02:00Super, sviđa mi se što su oblatne u biti tvrđe tak...Super, sviđa mi se što su oblatne u biti tvrđe tako da sigurno moraju biti jako hrskave kas se ispeku- isprobat ću ovo.renahttps://www.blogger.com/profile/04337728572963230084noreply@blogger.com