Foto

Dragi posjetitelji bloga... dobrodošli.

Ako tražite recepte za zdravu prehranu, na pogrešnoj ste adresi: ovaj blog krcat je receptima za nezdravu prehranu. Osim toga, ovaj blog nije posvećen fotografiranju hrane (ja par puta okinem mobitelom, tek toliko, da imam kakvu takvu fotografiju), zato - nemojte očekivati "umjetničke fotografije".
* * *
Nadalje, na blogu se ne nalaze samo recepti za jela koja ja volim; ima tu puno toga što ja ne volim, ali
«igrom slučaja» našlo se na blogu. Smatram da imam pravo napisati da se meni nešto ne sviđa, pa neka Vas ne šokira kad se negativno očitujem o nekom receptu.

* * *
Što se tematike tiče, ovaj blog spada među hrvatske food-blogove. Po toj logici očito i ja spadam među food-blogere, no, prema vlastitoj želji ne sudjelujem u «akcijama» koje pokreću neki hrvatski food-blogeri. Dakle, svojevoljno nisam sudjelovala u «pritužbama» na HRT-ovu emisiju, nemam nikakve veze s novinskim člankom u Vjesniku, itd.

Sanela

08. 07. 2011.

Hrskave mahune iz pećnice

Opet je došlo doba mahuna, a na mojem blogu već ste mogli čitati da one kotiraju jako visoko na listi povrća koje ne volim:( A nikad im kraja, non stop ih ima vrtu, to raste ko´ korov! Stalno smišljam kamo da ih utrpam. Tako je i ovaj recept iz časopisa Zelena kuhinja, br. 15. došao na red.



Sastojci
500 g svježih mahuna
oko 1 šalica krušnih mrvica
sol, papar
(po želji: mljeveni čili, crvena (slatka) mljevena paprika, češnjak u prahu, sezam…)
1-2 jaja


Mahunama odrežite krajeve pa ih operite i posušite krpom.

U jednoj posudi umutite jaja. U drugoj posudi pomiješajte mrvice, sol, papar i po želji, čili, papriku, sezam.

Lim za pečenje obložite papirom pa ga malo nauljite.

Svaku mahunu nabodite na vilicu, umočite ju u jaja i uvaljajte u krušne mrvice. Mahune redajte u lim, jednu do druge.


Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva i pecite oko pola sata. Tijekom pečenja barem jednom ih okrenite pomoću lopatice za palačinke.

Pečene mahune poslužite odmah, uz hladno pivo te umak od majoneze, hrena i kiselog vrhnja (pomiješajte sve sastojke u željenom omjeru).



Broj komentara: 5:

  1. Ovako japanci spremuja njihovo tempura povrce..cak i ono koje vole.Pa bas su ti fino ispale;)

    OdgovoriIzbriši
  2. baš zanimljiv način pripreme mahuna!

    OdgovoriIzbriši
  3. Nikad nisam jela ovako pripremljene mahune, zvuči jako zanimljivo.

    OdgovoriIzbriši
  4. Sanela znas sta me interesuje da li posle pecenja unutra boranija bude mekana!?

    Inace nije mi omiljeno povrce i retko se nadje na mojoj trpezi, bas zbog toga sto je uvek nekako zilava a oni konci me totalno odbijaju.. Ovde je tesko naci potpuno mladu i kvalitetnu boraniju pa ako je kupujem uzimam vec gotovu u teglama za salatu :)

    Jedini period kad sam je jela bilo je kada je mama donosila s placa njenu boraniju.
    Ali mame vise nema nazalost :(

    OdgovoriIzbriši
  5. Dzoli;
    Hvala:)
    Recept je iz časopisa koji tendira ka zdravoj prehrani, pa su zato te mahune pečene u pećnici. Baš sam si razmišljala kako bi bilo ispržiti ih na masnoći. Obožavam prženu hranu, pa bi mi se i ove mahune mogle svidjeti kad bi bile pržene.

    Tamara;
    probaj:)

    What's for dessert?;
    probaj:)

    majloV;
    Da, pečenjem mahune omekšaju, ne znam bi li ih ti smatrala žilavim, ja mahune ni inače ne smatram žilavima pa ne znam što bih ti rekla.
    Ja ne volim mahune jer mi se ne sviđa njihov okus, ali nisam primijetila da su žilave. Što se konaca tiče, upotrebljavam isključivo mlade mahune dok nemaju konce - ako imaju konce ja to ne jedem.
    Ovo je jedno od rijetkih jela od mahuna koje koliko-toliko toleriram (bolje su mi tako, nego na juhu:( ili na salatu:(
    Dok su vruće, korica (od panade) je izvana hrskava, ali stajanjem i ta korica omekša.

    OdgovoriIzbriši