Pisala sam već da ne volim jabuke, ali ovo je jedan od recepata za kojima posegnem kad nekamo treba utrpati jabuke... Naravno, u mojim rukama recept je doživio izmjene:)
Pecivo
115 g glatkog brašna
2 žlice šećera
prstohvat soli
pola paketića praška za pecivo (6 g)
20 g mekanog margarina
75 ml mlačenice (ili jogurta, kiselog mlijeka,…)
Nadjev
1 prašak za puding o vanilije
3 žlice šećera
600 ml mlijeka
+
4 jabuke
limunov sok
šećer
cimet
Za nadjev, 150 ml mlijeka pomiješajte s praškom za puding šećerom. Ostatak mlijeka zakuhajte pa u njemu skuhajte puding. Kuhani puding ostavite da se malo ohladi.
Jabuke ogulite i narežite na veće komade (2-3 cm veličine). Nakapajte ih limunovim sokom pa ih pomiješajte sa šećerom i cimetom.
Za pecivo, od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto, po potrebi, dodajte još brašna, da se ne lijepi, i podijelite ga na 6 kuglica, malo ih spljoštite valjkom ili među pobrašnjenim dlanovima.
Duboku vatrostalnu posudu (promjera oko 26 cm, visine oko 7 cm) namastite i u nju rasporedite mlaki puding. Na njega stavite 2/3 jabuka, a na njih stavite spljoštene krugove tijesta (jedan do drugog). Ostatak jabuka rasporedite između krugova tijesta.
Sve stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite oko pola sata.
Pečenu slasticu posipajte šećerom u prahu, poslužite toplu.
Dopada mi se,volim tvoje saljive postove!
OdgovoriIzbrišihvala:)
OdgovoriIzbriši