Ove Piroške isprobala sam davno, (svega par dana nakon što je Jafi unijela recept na svoj blog:) i otada sam ih radila više puta, ali nikako da se pohvalim:)
Tijesto
250 g pšeničnog brašna
150 g kukuruznog brašna
200 ml mlijeka
75 g margarina
1 jaje
20 g svježeg kvasca (ili 1 suhi kvasac: 7 g)
1 čajna žlica šećera
1 čajna žlica soli
Nadjev
200 g svježeg kravljeg sira
(sol, papar, češnjak, začinsko bilje…)
Premaz
1 jaje
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga na toplom da se digne.
Za nadjev, kremasto izmiješajte sir sa solju, paprom, nasjeckanim češnjakom i začinskim biljem.
Dignuto tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, oko 0,5 cm debelo, narežite ga na kvadrate (otprilike) 10 cm x 15 cm.
Na svaki komad stavite malo nadjeva, preklopite tijesto s bočne strane prema unutra i narolajte.
Lim obložite papirom za pečenje i na njega slažite piroške (mjesto spoja okrenite prema dolje).
Ostavite ih 15ak min. na toplom.
Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite da dobiju boju.
Obozavam sve sa kukuruznim brasnom... piroskice zvuce neodoljivo!
OdgovoriIzbrišiImas se cime i pohvaliti..Predivne su ti i drago mi ja si zadovoljna :)) Pozzz
OdgovoriIzbrišiMoram priznati da sam ovaj receptic isto odmah "skicnula" kod Jafi, ali ne stizem da ih isprobam...ove tvoje jao fino izgledaju, moracu ih uskoro napraviti.;)))
OdgovoriIzbrišiOvo zvuči jako ukusno. :)
OdgovoriIzbrišiCasa de vainilla; meni su se jako svidjele:)
OdgovoriIzbrišiJafi; hvala na ukusnom receptu:)
mignonne; i ja sam recept odmah spremila i najradije bih ga bila isprobala odmah isti dan, ali nisam stigla. Ipak, brzo je došao na red:)
Andrea; hvala:)