Foto

Dragi posjetitelji bloga... dobrodošli.

Ako tražite recepte za zdravu prehranu, na pogrešnoj ste adresi: ovaj blog krcat je receptima za nezdravu prehranu. Osim toga, ovaj blog nije posvećen fotografiranju hrane (ja par puta okinem mobitelom, tek toliko, da imam kakvu takvu fotografiju), zato - nemojte očekivati "umjetničke fotografije".
* * *
Nadalje, na blogu se ne nalaze samo recepti za jela koja ja volim; ima tu puno toga što ja ne volim, ali
«igrom slučaja» našlo se na blogu. Smatram da imam pravo napisati da se meni nešto ne sviđa, pa neka Vas ne šokira kad se negativno očitujem o nekom receptu.

* * *
Što se tematike tiče, ovaj blog spada među hrvatske food-blogove. Po toj logici očito i ja spadam među food-blogere, no, prema vlastitoj želji ne sudjelujem u «akcijama» koje pokreću neki hrvatski food-blogeri. Dakle, svojevoljno nisam sudjelovala u «pritužbama» na HRT-ovu emisiju, nemam nikakve veze s novinskim člankom u Vjesniku, itd.

Sanela

11. 07. 2010.

Piroške s kukuruznim brašnom by Jafi

Ove Piroške isprobala sam davno, (svega par dana nakon što je Jafi unijela recept na svoj blog:) i otada sam ih radila više puta, ali nikako da se pohvalim:)



Image and video hosting by TinyPic


Tijesto
250 g pšeničnog brašna
150 g kukuruznog brašna

200 ml mlijeka

75 g margarina

1 jaje
20 g svježeg kvasca (ili 1 suhi kvasac: 7 g)
1 čajna žlica šećera
1 čajna žlica soli

Nadjev
200 g svježeg kravljeg sira
(sol, papar, češnjak, začinsko bilje…)


Premaz
1 jaje


Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga na toplom da se digne.

Za nadjev, kremasto izmiješajte sir sa solju, paprom, nasjeckanim češnjakom i začinskim biljem.


Dignuto tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, oko 0,5 cm debelo, narežite ga na kvadrate (otprilike) 10 cm x 15 cm.


Na svaki komad stavite malo nadjeva, preklopite tijesto s bočne strane prema unutra i narolajte.

Lim obložite papirom za pečenje i na njega slažite piroške (mjesto spoja okrenite prema dolje).

Ostavite ih 15ak min. na toplom.

Zatim ih premažite umućenim jajetom i po želji, posipajte sjemenkama.

Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite da dobiju boju.



Broj komentara: 5:

  1. Obozavam sve sa kukuruznim brasnom... piroskice zvuce neodoljivo!

    OdgovoriIzbriši
  2. Imas se cime i pohvaliti..Predivne su ti i drago mi ja si zadovoljna :)) Pozzz

    OdgovoriIzbriši
  3. Moram priznati da sam ovaj receptic isto odmah "skicnula" kod Jafi, ali ne stizem da ih isprobam...ove tvoje jao fino izgledaju, moracu ih uskoro napraviti.;)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovo zvuči jako ukusno. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Casa de vainilla; meni su se jako svidjele:)

    Jafi; hvala na ukusnom receptu:)

    mignonne; i ja sam recept odmah spremila i najradije bih ga bila isprobala odmah isti dan, ali nisam stigla. Ipak, brzo je došao na red:)

    Andrea; hvala:)

    OdgovoriIzbriši