Foto

Dragi posjetitelji bloga... dobrodošli.

Ako tražite recepte za zdravu prehranu, na pogrešnoj ste adresi: ovaj blog krcat je receptima za nezdravu prehranu. Osim toga, ovaj blog nije posvećen fotografiranju hrane (ja par puta okinem mobitelom, tek toliko, da imam kakvu takvu fotografiju), zato - nemojte očekivati "umjetničke fotografije".
* * *
Nadalje, na blogu se ne nalaze samo recepti za jela koja ja volim; ima tu puno toga što ja ne volim, ali
«igrom slučaja» našlo se na blogu. Smatram da imam pravo napisati da se meni nešto ne sviđa, pa neka Vas ne šokira kad se negativno očitujem o nekom receptu.

* * *
Što se tematike tiče, ovaj blog spada među hrvatske food-blogove. Po toj logici očito i ja spadam među food-blogere, no, prema vlastitoj želji ne sudjelujem u «akcijama» koje pokreću neki hrvatski food-blogeri. Dakle, svojevoljno nisam sudjelovala u «pritužbama» na HRT-ovu emisiju, nemam nikakve veze s novinskim člankom u Vjesniku, itd.

Sanela

14. 11. 2009.

Krumpir punjen pastrnjakom

Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
4 velika krumpira
225 g pastrnjaka
25 g maslaca
30 ml vrhnja ili jogurta
(1 čajna žlica kumina, 1 čajna žlica mljevenog korijandera)
1 jaje
120 g tvrdog (pikantnog) sira
50 g listića badema
sol, papar


Krumpir možete skuhati ili ispeći, ovisi što vam je draže.

Ako ga kuhate, neoguljeni krumpir stavite u lonac s vodom i kuhajte da omekša, nemojte ga raskuhati, ocijedite ga, isplahnite hladnom vodom pa ga prerežite na pola po dužini i izdubite mu sredinu.

Ako ga pečete, neoguljeni krumpir zarežite izvana, stavite na lim i u pećnicu zagrijanu na otprilike 200 stupnjeva, pecite ga da omekša. Ostavite ga da se malo ohladi, a onda ga prerežite na pola po dužini i izdubite mu sredinu.

Ono što ste izdubili iz krumpira zgnječite (skašite).

U međuvremenu očistite pastrnjak, narežite ga na kocke/ploške i skuhajte da omekša. Odmah ga ocijedite i zdrobite u pire. Dodajte mu maslac, vrhnje/jogurt i zgnječeni krumpir.
Zatim dodajte i umućeno jaje, naribani sir i ¾ bademovih listića.
Začinite solju i paprom, možete dodati kumin i korijander ili neke druge začine.

Pripremljenom smjesom punite izdubljene krumpire, odozgo posipajte ostatkom bademovih listića.

Krumpire složite u posudu za pečenje, između njih ulijte vodu i stavite ih u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva pa pecite 20ak min. da se nadjev odozgo zapeče.

Image and video hosting by TinyPic


*Recept se temelji na receptu iz Vegetarijanske kuharice, Roz Denny, Rijeka, Leo-Commerce, 1998.

3 komentara:

  1. Volim ove "uvode koji nemaju veze s receptom".

    Ples obožavam ali, ne volim onaj natjecateljski ples, gdje se parovi ne smiju niti gledati, one jadne dečke koji moraju "miješati" kukovim, uvijek me strah da će ih iščašiti i tako su mi nekako ženskasti.
    Ples sa zvijezdama ponekada pogledam ali, nikada ni za koga ne glasujem. Nije mi jasno kako su ljudi tako naivni i ne shvaćaju kako oni tim svojim glasovanjem plaćaju tim "nazovi" zvijezdama te njihove nastupe.
    Tako mi je bijedno ono njihovo: Zovite, zovite,...
    A, recept je vrlo zanimlkjiv! Nisam ni sumnjala!

    OdgovoriIzbriši
  2. Nikakve show-ove ;) ne gledam, ali sam Prljavi ples svojevremeno gledala vise puta, lozila se na te dens filmove, u osnovnoj skoli organizovala neke plesacke grupe, izmisljala koreografije... Ali iz filma se sada bas icega ne secam, i kad citam sta ti pises dodajem i "srecom..." :)
    Krompiri su zanimljivi!

    OdgovoriIzbriši
  3. Sve je to po principu "kruha i igara". Narodu treba servirati mlake obroke, zapakirane u sljasteci celofan, ne bi li barem na 45 minuta zaboravili na cinjenicu da im placa kasni od ljeta, da mladji sin nema nove tenisice, nego je naslijedio bratove poloraspadnute....

    Sto se tice hollywoodske produkcije, u to vrijeme (u cijeloj dekadi osamdesetih mislim) je bilo vrlo profitablino raditi dance filmove..Breakdance, Footloose. Tada su lovu donosili plesaci i lakopamtljive note, a danas lovu donose mrtvaci,poluraspadnuti lesevi i forenzicari sa svojim SF tehnikama otkrivanja ubojice.
    Hm, ne cini mi se da smo bas uznapredovali...

    Sto se krumpira tice - 5+!

    OdgovoriIzbriši