Foto

Dragi posjetitelji bloga... dobrodošli.

Ako tražite recepte za zdravu prehranu, na pogrešnoj ste adresi: ovaj blog krcat je receptima za nezdravu prehranu. Osim toga, ovaj blog nije posvećen fotografiranju hrane (ja par puta okinem mobitelom, tek toliko, da imam kakvu takvu fotografiju), zato - nemojte očekivati "umjetničke fotografije".
* * *
Nadalje, na blogu se ne nalaze samo recepti za jela koja ja volim; ima tu puno toga što ja ne volim, ali
«igrom slučaja» našlo se na blogu. Smatram da imam pravo napisati da se meni nešto ne sviđa, pa neka Vas ne šokira kad se negativno očitujem o nekom receptu.

* * *
Što se tematike tiče, ovaj blog spada među hrvatske food-blogove. Po toj logici očito i ja spadam među food-blogere, no, prema vlastitoj želji ne sudjelujem u «akcijama» koje pokreću neki hrvatski food-blogeri. Dakle, svojevoljno nisam sudjelovala u «pritužbama» na HRT-ovu emisiju, nemam nikakve veze s novinskim člankom u Vjesniku, itd.

Sanela

21. 01. 2011.

Krem juha od cikle

Iako je na mojoj fotki juha nekakva tamnocrvena, u stvarnosti je više ružičastoljubičasta: kao cikla.

Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
300 g krumpira
300 g mrkve
1 kg cikle
pola čajne žlice kumina
1 crveni luk
2 češnja češnjaka
1500 ml vode
sol, papar
ocat


Krumpir, ciklu i mrkvu, operite, ogulite/očistite i narežite ih na kocke (veličine 1- 2 cm).

Obje vrste luka oljuštite  i sitno nasjeckajte.
U loncu zagrijte oko žlicu ulja i pržite crveni luk oko 5 min. na laganoj vatri. Tada dodajte češnjak pa sve pržite još 2 min. Dodajte narezano povrće i kumin pa sve kratko popržite i zalijte vodom (ja vodu pomiješam s kockom za juhu ili Vegetom; ali znam da oni koji se zdravo hrane to ne upotrebljavaju pa to neće staviti ni u ovu juhu).
Lonac poklopite i povrće kuhajte oko 50 min., tj. da omekša.

Sve usitnite/izmiksajte štapnim mikserom ili u blenderu (da dobijete glatku smjesu).
Kuhano povrće možete ocijediti pa ga izmiksati, a onda mu dodati samo dio tekućine koju ste ocijedili – ovisno o tome koliko gustu/rijetku juhu želite.

Ako hoćete, juhu začinite solju, paprom i octom.



3 komentara:

  1. Volim jako ciklu i zaista me zanima okus ove krem juhice ,baš dobro da si napisala recept.

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga moja na mom blogu te čekaju slatke nagradice. Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  3. Dilajla;
    Juha nema okus ni po čemu drugom osim po cikli (ja ne osjetim ni krumpir ni mrkvu - premalo ih je).

    Olgica;
    Hvala za nagrade:)

    OdgovoriIzbriši