Iako je na mojoj fotki juha nekakva tamnocrvena, u stvarnosti je više ružičastoljubičasta: kao cikla.
Sastojci
300 g krumpira
300 g mrkve
1 kg cikle
pola čajne žlice kumina
1 crveni luk
2 češnja češnjaka
1500 ml vode
sol, papar
ocat
Krumpir, ciklu i mrkvu, operite, ogulite/očistite i narežite ih na kocke (veličine 1- 2 cm).
Obje vrste luka oljuštite i sitno nasjeckajte.
U loncu zagrijte oko žlicu ulja i pržite crveni luk oko 5 min. na laganoj vatri. Tada dodajte češnjak pa sve pržite još 2 min. Dodajte narezano povrće i kumin pa sve kratko popržite i zalijte vodom (ja vodu pomiješam s kockom za juhu ili Vegetom; ali znam da oni koji se zdravo hrane to ne upotrebljavaju pa to neće staviti ni u ovu juhu).
Lonac poklopite i povrće kuhajte oko 50 min., tj. da omekša.
Sve usitnite/izmiksajte štapnim mikserom ili u blenderu (da dobijete glatku smjesu).
Kuhano povrće možete ocijediti pa ga izmiksati, a onda mu dodati samo dio tekućine koju ste ocijedili – ovisno o tome koliko gustu/rijetku juhu želite.
Ako hoćete, juhu začinite solju, paprom i octom.
Volim jako ciklu i zaista me zanima okus ove krem juhice ,baš dobro da si napisala recept.
OdgovoriIzbrišiDraga moja na mom blogu te čekaju slatke nagradice. Pozdrav!
OdgovoriIzbrišiDilajla;
OdgovoriIzbrišiJuha nema okus ni po čemu drugom osim po cikli (ja ne osjetim ni krumpir ni mrkvu - premalo ih je).
Olgica;
Hvala za nagrade:)