Foto

Dragi posjetitelji bloga... dobrodošli.

Ako tražite recepte za zdravu prehranu, na pogrešnoj ste adresi: ovaj blog krcat je receptima za nezdravu prehranu. Osim toga, ovaj blog nije posvećen fotografiranju hrane (ja par puta okinem mobitelom, tek toliko, da imam kakvu takvu fotografiju), zato - nemojte očekivati "umjetničke fotografije".
* * *
Nadalje, na blogu se ne nalaze samo recepti za jela koja ja volim; ima tu puno toga što ja ne volim, ali
«igrom slučaja» našlo se na blogu. Smatram da imam pravo napisati da se meni nešto ne sviđa, pa neka Vas ne šokira kad se negativno očitujem o nekom receptu.

* * *
Što se tematike tiče, ovaj blog spada među hrvatske food-blogove. Po toj logici očito i ja spadam među food-blogere, no, prema vlastitoj želji ne sudjelujem u «akcijama» koje pokreću neki hrvatski food-blogeri. Dakle, svojevoljno nisam sudjelovala u «pritužbama» na HRT-ovu emisiju, nemam nikakve veze s novinskim člankom u Vjesniku, itd.

Sanela

02. 01. 2010.

Pita od kokosa by Ivy3333

Ova Pita od kokosa mi se sviđa iako to baš i nije kolač po mojem ukusu (fali mu krema, nije isključeno da ću idući put gore dodati još neku kremu, ali ovaj put sam odoljela toj napasti: ))) i uživala sam u originalnom receptu (iako, uz drugačiju glazuru: )

Image and video hosting by TinyPic

Tijesto
- potrebna je čaša od jogurta
3 jaja
1 čaša šećera
1 čaša mlijeka
1/2 čaše ulja
2 čaše brašna
1 prašak za pecivo
2 pune žlice kakaa

Nadjev
500 ml mlijeka
10 žlica šećera
3 žlice griza
200 g kokosa kokosovog brašna

Glazura
120 g čokolade za kuhanje
70 g margarina/maslaca
2 žlice ulja
2 žlice vode
2 žlice šećera u prahu


Za tijesto, sve sastojke dobro izmiješajte.
Lim za pečenje namastite i pobrašnite pa ulijte pola smjese. Ja sam koristila lim dimenzija 24 cm x 34 cm.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite 10ak min.
Za to vrijeme u loncu pomiješajte griz i šećer pa miješajući pjenjačom dodajte mlijeko, i onda uključite štednjak. Kad smjesa zakuha, prokuhajte ju koju minutu pa maknite s vatre. Dodajte kokos i promiješajte.
Na napola pečeno tijesto izlijte vruću smjesu od griza i ravnomjerno ju razmažite i odmah prelijte ostatkom smjese za tijesto.
Vratite u pećnicu i pecite oko pola sata (tj. da bude pečeno; provjerite čačkalicom).
Pečeni kolač ostavite da se ohladi, a onda ga prelijte glazurom.

Nisam koristila glazuru iz originalnog recepta, nego jednu drugu :)
Za glazuru, u posudu stavite nasjeckanu čokoladu, na listiće narezan maslac, ulje, vodu i šećer pa sve otopite na pari, na sasvim laganoj vatri da smjesa ne zakuha.
Kad je smjesa glatka, maknite ju s vatre i miješajte par minuta da se ohladi, a onda ju prelijte po ohlađenom kolaču.

Broj komentara: 6:

  1. Divan kolac...Pravim nesto slicno :)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Sretna Nova godina, imaš nagradu na mom blogu pa pogledaj kada stigneš.

    OdgovoriIzbriši
  3. Srecna ti nova godina i sve najbolje ti želim :)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Hehehhehee, muški kažu da je to najbolji novogodišnji program koji su ikad gledali!
    Teta je mlada, gipka i praktički gola klizila i brčkala se po onoj čaši, al' OK. viđali smo i gore stvari, ovo je čak i dobro izgledalo, kad se prestaneš čuditi da su to odabrali za novogodišnji program. Općenito je u čitavom programu bilo nogu dugih do preksutra u većim količinama, ali Bože moj, nek se narod veseli!:)
    Iskreno, bilo mi je interesantnije povremeno baciti pogled na to, nego na neke ocvale zvijezde čiji repertoar i šale gledamo reciklirane već dugi niz godina.
    Kolačić vrlo privlačan!

    OdgovoriIzbriši
  5. Kolači od kokosa su uvijek dobro došli. Volimo taj okus i miris kokosa ali tatica nam ga ne voli.
    Svako ti dobro želim u Novoj godini i pokupi svoju nagradicu s moga bloga. Veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  6. Sve najlepse u Novoj godini, hehe bas su me nasmejali ovi utisci o novogodisnjem programu...kolacici mi se svidjaju, volim da isprobam nesto novo, a ovo mi zvuci vrlo fino...;)))

    OdgovoriIzbriši