Foto

Dragi posjetitelji bloga... dobrodošli.

Ako tražite recepte za zdravu prehranu, na pogrešnoj ste adresi: ovaj blog krcat je receptima za nezdravu prehranu. Osim toga, ovaj blog nije posvećen fotografiranju hrane (ja par puta okinem mobitelom, tek toliko, da imam kakvu takvu fotografiju), zato - nemojte očekivati "umjetničke fotografije".
* * *
Nadalje, na blogu se ne nalaze samo recepti za jela koja ja volim; ima tu puno toga što ja ne volim, ali
«igrom slučaja» našlo se na blogu. Smatram da imam pravo napisati da se meni nešto ne sviđa, pa neka Vas ne šokira kad se negativno očitujem o nekom receptu.

* * *
Što se tematike tiče, ovaj blog spada među hrvatske food-blogove. Po toj logici očito i ja spadam među food-blogere, no, prema vlastitoj želji ne sudjelujem u «akcijama» koje pokreću neki hrvatski food-blogeri. Dakle, svojevoljno nisam sudjelovala u «pritužbama» na HRT-ovu emisiju, nemam nikakve veze s novinskim člankom u Vjesniku, itd.

Sanela

22. 08. 2009.

Zapečeni sendviči s tikvicama

Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
400 g tikvica
1 jaje
2 žlice kiselog vrhnja
oko 100 ml mlijeka (ovisno o tome koliko je kruh suh)
150 g naribanog tvrdog sira
2 češnja češnjaka
malo kumina (ili kima)
1 žlica brašna
sol, papar
2 žlice svježeg, nasjeckanog peršinovog lišća
suncokretove i sezamove sjemenke
oko 6 šnita kruha (svježeg ili starog 2-3 dana)
1 žlica maslaca


Tikvice operite i naribajte. Posolite ih ostavite da odstoje 30 min. Zatim ih dobro ocijedite da istisnete što više tekućine iz njih (rukama ili ih stavite u kuhinjsku krpu).

Češnjak oljuštite i sitno nasjeckajte.

U posudu stavite tikvice, jaje, češnjak, vrhnje, mlijeko, brašno, sir, kumin, peršinovo lišće te sol i papar pa sve dobro promiješajte.
Ovisno o tome koristite li svježi ili stariji (suhi) kruh možete dodati više ili manje mlijeka.

Lim za pečenje namastite (ili obložite papirom za pečenje) pa na njega poredajte šnite kruha.
Šnite kruha prelijte pripremljenim nadjevom.
Odozgo posipajte suncokretovim i sezamovim sjemenkama te poslažite listiće maslaca.

Stavite u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva i pecite da se sendviči zapeku (20ak min.).

Broj komentara: 5:

  1. mmmmm.... mljac... jako fino...

    OdgovoriIzbriši
  2. Za ljubitelej tikvica, poput mene, ovo je pravo savršenstvo. Nikad mi ovako nešto nije palo na pamet, a sigurna sam da bi se mogla udavit u ovome. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. slazem se andreom... ja sam, kao i ona, ljubiteljica tikvica... yummm!!:))) ovo mora da je jako fino... cim nadem tikvice pravim...:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdrav,imas nagradicu kod mene blogu!

    OdgovoriIzbriši
  5. maslinka - drago mi je da ti se sviđa:)

    Andrea - probaj:)

    snjezana - probaj, pa javi kako ti se sviđa:)

    donna-k - hvala, pokupit ću ju:)

    OdgovoriIzbriši