Foto

Dragi posjetitelji bloga... dobrodošli.

Ako tražite recepte za zdravu prehranu, na pogrešnoj ste adresi: ovaj blog krcat je receptima za nezdravu prehranu. Osim toga, ovaj blog nije posvećen fotografiranju hrane (ja par puta okinem mobitelom, tek toliko, da imam kakvu takvu fotografiju), zato - nemojte očekivati "umjetničke fotografije".
* * *
Nadalje, na blogu se ne nalaze samo recepti za jela koja ja volim; ima tu puno toga što ja ne volim, ali
«igrom slučaja» našlo se na blogu. Smatram da imam pravo napisati da se meni nešto ne sviđa, pa neka Vas ne šokira kad se negativno očitujem o nekom receptu.

* * *
Što se tematike tiče, ovaj blog spada među hrvatske food-blogove. Po toj logici očito i ja spadam među food-blogere, no, prema vlastitoj želji ne sudjelujem u «akcijama» koje pokreću neki hrvatski food-blogeri. Dakle, svojevoljno nisam sudjelovala u «pritužbama» na HRT-ovu emisiju, nemam nikakve veze s novinskim člankom u Vjesniku, itd.

Sanela

04. 09. 2009.

Uzljevak od tikve by Vrtaljica

Radila sam već svakakve uzljevke/zlevke/zlijevanke, ja to radim odokativno, nekad s običnim brašnom, nekad kombiniram i kukuruzno itd. Ovaj put radila sam Uzljevak od tikve po receptu od Vrtaljice. Brzo smo ju smazali:)

Snježa – hvala na ukusnom receptu: )

Image and video hosting by TinyPic

4 komentara:

 1. Baš mi je drago da vam se svidjela! Pozdrav!

  OdgovoriIzbriši
 2. Super su mi ti nazivi uzljevak, razljevak i sl. Ima li medu njima ikakve razlike ili je to sve isto? Moja svekrva radi razljevak od visanja i stvarno bude super.

  OdgovoriIzbriši
 3. Puno naziva za jednu te istu stvar: razljevak, razljevača, uzljevak, užljevak, uzljevača, uljevak, razlivača, livača, ljevanka, zlevka... sve ovisno od kraja u kojemu živiš. Bogatstvo jezika!!! Ima ih još?!

  OdgovoriIzbriši
 4. Snježa - hvala što si s nama podijelila recept:) Da, ima puno naziva za praktički istu stvar (naravno, od recepta do recepta ima razlika, svaki kraj ima nešto svoje): to je pravo bogatstvo jezika i okusa:)

  jubistacha - ja volim jedno takvo voćno jelo, imam ga pod nazovom Voćna zl(ij)evanka. Recept je drugačiji od ovog, ali svodi se na isto:)

  OdgovoriIzbriši