Volim ovakva tijesta pa nisam mogla zaobići recept za ove neobične kifle. Recept je s Coolinarike. Obično radim pola mjere i zato ovdje navodim tu "prepolovljenu varijantu", ako vam je malo, samo poduplajte sve sastojke.
Tijesto
500 g glatkog brašna
100 ml mlake vode
oko 250 ml toplog mlijeka
1 suhi kvasac (7 g)
+
60 g mekanog margarina
50 g masti
sol
Premaz
1 jaje (može i samo bjelanjak ili žumanjak razmućen s malo mlijeka ili vode)
sezam, kim,…
Od brašna, kvasca, mlijeka i vode zamijesite glatko tijesto. Odmah ga podijelite na dva dijela i svaki dio razvaljajte u krug veličine tanjura.
Svaki krug obilno premažite polovicom smjese masti izmiksane s margarinom i malo soli.
Tako premazano tijesto ostavite da stoji 60-90 min.
Pobrašnite stolnjak pa jedan krug tijesta rukama razvucite u što tanju, tj. što veću (četvrtastu) koru.
Razvučenu koru narolajte kao «savijaču». Nožem režite komade dužine oko 5 cm i redajte ih u lim obložen papirom za pečenje.
Na isti način postupite i s drugim dijelom tijesta.
Tako složene «kifle» ostavite da odstoje oko pola sata (na sobnoj temperaturi). Zatim ih premažite umućenim jajetom i posipajte solju, sezamom, kimom…
Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite da porumene.
Mogu da osetim kako su fine i hrskave!
OdgovoriIzbrišiFini recept...
OdgovoriIzbrišiHvala:)
OdgovoriIzbrišiFantastican recept!
OdgovoriIzbrišiI meni se svidio čim sam ga vidjela na Coolinariki:)
OdgovoriIzbriši