Foto

Dragi posjetitelji bloga... dobrodošli.

Ako tražite recepte za zdravu prehranu, na pogrešnoj ste adresi: ovaj blog krcat je receptima za nezdravu prehranu. Osim toga, ovaj blog nije posvećen fotografiranju hrane (ja par puta okinem mobitelom, tek toliko, da imam kakvu takvu fotografiju), zato - nemojte očekivati "umjetničke fotografije".
* * *
Nadalje, na blogu se ne nalaze samo recepti za jela koja ja volim; ima tu puno toga što ja ne volim, ali
«igrom slučaja» našlo se na blogu. Smatram da imam pravo napisati da se meni nešto ne sviđa, pa neka Vas ne šokira kad se negativno očitujem o nekom receptu.

* * *
Što se tematike tiče, ovaj blog spada među hrvatske food-blogove. Po toj logici očito i ja spadam među food-blogere, no, prema vlastitoj želji ne sudjelujem u «akcijama» koje pokreću neki hrvatski food-blogeri. Dakle, svojevoljno nisam sudjelovala u «pritužbama» na HRT-ovu emisiju, nemam nikakve veze s novinskim člankom u Vjesniku, itd.

Sanela

09. 10. 2010.

Kisačke kifle

Volim ovakva tijesta pa nisam mogla zaobići recept za ove neobične kifle. Recept je s Coolinarike. Obično radim pola mjere i zato ovdje navodim tu "prepolovljenu varijantu", ako vam je malo, samo poduplajte sve sastojke.


Image and video hosting by TinyPic

Tijesto
500 g glatkog brašna
100 ml mlake vode
oko 250 ml toplog mlijeka
1 suhi kvasac (7 g)
+
60 g mekanog margarina
50 g masti
sol

Premaz
1 jaje (može i samo bjelanjak ili žumanjak razmućen s malo mlijeka ili vode)
sezam, kim,…


Od brašna, kvasca, mlijeka i vode zamijesite glatko tijesto. Odmah ga podijelite na dva dijela i svaki dio razvaljajte u krug veličine tanjura.

Svaki krug obilno premažite polovicom smjese masti izmiksane s margarinom i malo soli.

Tako premazano tijesto ostavite da stoji 60-90 min.


Pobrašnite stolnjak pa jedan krug tijesta rukama razvucite u što tanju, tj. što veću (četvrtastu) koru.

Razvučenu koru narolajte kao «savijaču». Nožem režite komade dužine oko 5 cm i redajte ih u lim obložen papirom za pečenje.

Na isti način postupite i s drugim dijelom tijesta.


Tako složene «kifle» ostavite da odstoje oko pola sata (na sobnoj temperaturi). Zatim ih premažite umućenim jajetom i posipajte solju, sezamom, kimom…

Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite da porumene.


Broj komentara: 5: