Foto

Dragi posjetitelji bloga... dobrodošli.

Ako tražite recepte za zdravu prehranu, na pogrešnoj ste adresi: ovaj blog krcat je receptima za nezdravu prehranu. Osim toga, ovaj blog nije posvećen fotografiranju hrane (ja par puta okinem mobitelom, tek toliko, da imam kakvu takvu fotografiju), zato - nemojte očekivati "umjetničke fotografije".
* * *
Nadalje, na blogu se ne nalaze samo recepti za jela koja ja volim; ima tu puno toga što ja ne volim, ali
«igrom slučaja» našlo se na blogu. Smatram da imam pravo napisati da se meni nešto ne sviđa, pa neka Vas ne šokira kad se negativno očitujem o nekom receptu.

* * *
Što se tematike tiče, ovaj blog spada među hrvatske food-blogove. Po toj logici očito i ja spadam među food-blogere, no, prema vlastitoj želji ne sudjelujem u «akcijama» koje pokreću neki hrvatski food-blogeri. Dakle, svojevoljno nisam sudjelovala u «pritužbama» na HRT-ovu emisiju, nemam nikakve veze s novinskim člankom u Vjesniku, itd.

Sanela

04. 08. 2009.

Gnijezda od špageta, tikvica i mrkve

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
400 g špageta
1 dugačka, uska, tamnozelena tikvica (250 g)
2 dugačke mrkve (300 g)
ulje
po pola svežnja kopra, peršinovog lišća i bosiljka (ili kozlaca)
100 g tvrdog sira (Gorgonzola)
100 ml kiselog vrhnja
1 čajna žlica senfa
malo povrtne juhe
malo octa
sol, papar


Tikvicu operite i narežite na duge, tanke, uske rezance, možete se poslužiti gulilicom za krumpir, režite trakice široke oko 0,5 cm (ako vam nije bitna estetska strana ovog jela, možete rezati i široke trake: )
Očišćene mrkve također narežite na tanke, duge, uske rezance.

Začinsko bilje operite, posušite ubrusom i sitno nasjeckajte.

Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite ih.

Zagrijte malo ulja i na njemu ispržite rezance tikvica i mrkve da omekšaju.
Primiješajte ocijeđene špagete i kratko zagrijte.

Na (zagrijanim) tanjurima pomoću vilice i žlice oblikujte gnijezda/hrpice od špageta i povrća.

Kiselo vrhnje pomiješajte sa senfom i žlicom ulja da dobijete glatku smjesu. Smjesu razrijedite juhom i začinite octom, solju i paprom. Dodajte začinsko bilje i kockice sira. Dobivenom smjesom prelijte gnijezda i odmah poslužite.


*Recept je iz časopisa Tjestenine, br. 7, 2008.

Broj komentara: 5: