750 g krumpira
200 g graška
100 g mrkve
2 crvena luka
3 češnja češnjaka
10 jaja
200 ml mlijeka
sol, papar
kumin
peršinovo lišće
Krumpir ogulite i narežite ga na kockice veličine 2 cm.
Zakuhajte vodu pa u nju dodajte sol i krumpir i kuhajte 5 min. Krumpir ne treba baš do kraja omekšati.
Krumpir ocijedite i zalijte ga hladnom vodom i ostavite da se ohladi. Ohlađeni krumpir ocijedite.
U originalnom receptu upotrebljava se 300 g boba koji treba kratko blanširati u posoljenoj vodi.
Nisam imala boba pa sam kombinirala grašak s mrkvom. Mrkvu sam narezala na kockice kao i krumpir i onda sam ju skuhala. I grašak sam skuhala. I jedno i drugo sam ocijedila, isplahnula hladnom vodom i ocijedila.
Obje vrste luka očistite i sitno nasjeckajte pa ih popržite na malo maslaca (možete dodati 150 g slanine).
Maknite luk s vatre i primiješajte mu ocijeđeno povrće pa sve rasporedite u namaštenu posudu za pečenje (30 cm x 22 cm).
Jaja umutite s mlijekom, začinite solju i paprom, po želji dodajte malo suhog kumina i nasjeckano peršinovo lišće (ili neko drugo bilje). Pripremljenu smjesu prelijte po povrću.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite oko 40 minuta, da se jaja stegnu tj. ispeku i da smjesa bude čvrsta.
Ostavite da se ohladi pa ohlađeno narežite na kocke.
200 g graška
100 g mrkve
2 crvena luka
3 češnja češnjaka
10 jaja
200 ml mlijeka
sol, papar
kumin
peršinovo lišće
Krumpir ogulite i narežite ga na kockice veličine 2 cm.
Zakuhajte vodu pa u nju dodajte sol i krumpir i kuhajte 5 min. Krumpir ne treba baš do kraja omekšati.
Krumpir ocijedite i zalijte ga hladnom vodom i ostavite da se ohladi. Ohlađeni krumpir ocijedite.
U originalnom receptu upotrebljava se 300 g boba koji treba kratko blanširati u posoljenoj vodi.
Nisam imala boba pa sam kombinirala grašak s mrkvom. Mrkvu sam narezala na kockice kao i krumpir i onda sam ju skuhala. I grašak sam skuhala. I jedno i drugo sam ocijedila, isplahnula hladnom vodom i ocijedila.
Obje vrste luka očistite i sitno nasjeckajte pa ih popržite na malo maslaca (možete dodati 150 g slanine).
Maknite luk s vatre i primiješajte mu ocijeđeno povrće pa sve rasporedite u namaštenu posudu za pečenje (30 cm x 22 cm).
Jaja umutite s mlijekom, začinite solju i paprom, po želji dodajte malo suhog kumina i nasjeckano peršinovo lišće (ili neko drugo bilje). Pripremljenu smjesu prelijte po povrću.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite oko 40 minuta, da se jaja stegnu tj. ispeku i da smjesa bude čvrsta.
Ostavite da se ohladi pa ohlađeno narežite na kocke.
*Recept je iz časopisa Lisa – Čarolija okusa, br. 3, 19. 2. 2009.
Nema komentara:
Objavi komentar