1 kg (sitnih) krumpira
50 g oraha
3 žlice maslaca
1 čajna žlica slatke paprike
sol, papar, mljeveni čili
Krumpir ogulite. Ako su krumpiri sitni možete ih ostaviti cijele, ili ih ovisno o veličini, možete prepoloviti, narezati na četvrtine, osmine…
Stavite ih u lonac s vodom i skuhajte, ali nemojte ih raskuhati (vrijeme kuhanja ovisi o tome koliko su veliki: )
Kuhani krumpir ocijedite. Uronite ga u hladnu vodu i nekoliko puta ga ocijedite i dodajte novu hladnu vodu - cilj je da se zaustavi proces kuhanja u krumpiru kako se ne bi "raskuhao" dok se hladi. Kad se krumpir ohladio (može biti malo topao) ocijedite ga i osušite.
Orahe sitno nasjeckajte.
U velikoj tavi rastopite maslac.
Dodajte krumpir, posolite ga i pržite na srednjoj vatri oko 5 min. Povremeno protresite tavu, ili lagano promiješajte, ali nemojte zgnječiti krumpir.
Tava bi trebala biti dovoljno velika da praktički svi krumpiri mogu biti u jednom sloju - da se ravnomjerno prže, ili ih možete pržiti na dva puta.
Zatim dodajte orahe i mljevenu papriku, po želji, dodajte mljeveni čili i papar pa sve pržite još 2 min. povremeno tresući tavu ili lagano miješajući.
Poslužite odmah.
50 g oraha
3 žlice maslaca
1 čajna žlica slatke paprike
sol, papar, mljeveni čili
Krumpir ogulite. Ako su krumpiri sitni možete ih ostaviti cijele, ili ih ovisno o veličini, možete prepoloviti, narezati na četvrtine, osmine…
Stavite ih u lonac s vodom i skuhajte, ali nemojte ih raskuhati (vrijeme kuhanja ovisi o tome koliko su veliki: )
Kuhani krumpir ocijedite. Uronite ga u hladnu vodu i nekoliko puta ga ocijedite i dodajte novu hladnu vodu - cilj je da se zaustavi proces kuhanja u krumpiru kako se ne bi "raskuhao" dok se hladi. Kad se krumpir ohladio (može biti malo topao) ocijedite ga i osušite.
Orahe sitno nasjeckajte.
U velikoj tavi rastopite maslac.
Dodajte krumpir, posolite ga i pržite na srednjoj vatri oko 5 min. Povremeno protresite tavu, ili lagano promiješajte, ali nemojte zgnječiti krumpir.
Tava bi trebala biti dovoljno velika da praktički svi krumpiri mogu biti u jednom sloju - da se ravnomjerno prže, ili ih možete pržiti na dva puta.
Zatim dodajte orahe i mljevenu papriku, po želji, dodajte mljeveni čili i papar pa sve pržite još 2 min. povremeno tresući tavu ili lagano miješajući.
Poslužite odmah.
*Recept je sa stranice http://www.vox.de/perfekte_dinner_352.php?rez_id=2128
Nikad probala, ali baš mi ovo dobro zvuči.
OdgovoriIzbrišiniti ja nisam nikad probala ovo kombinaciju, ali basmi zvuci fino!
OdgovoriIzbrišiJa radim prokuhane te zapecene krompire s ruzmarinom i crvenom paprikom, ali ovo izgleda zanimljivo i svidja mi se. Probat cu napraviti prvom prilikom!
OdgovoriIzbrišiNe volim orašaste plodove u slasticama, mljevene još nekako toleriram, ali cijele nikako. Zato sam prije bila skeptična prema takvim stvarima u slanim kombinacijama. Ali prije par godina radila sma pikantni umak s mljevenim orasima koji se poslužuje uz tjesteninu - ali ja ga jedem uz sve jer mi je odličan:)
OdgovoriIzbrišiZato mi je i ovaj recept bio zanimljiv i stvarno mi se sviđa. Iako, ovdje su orasi sjeckani i ne lijepe se za krumpir, pa tko neće ne mora ih jesti. Za krumpir se zalijepi jedino crvena paprika, a oni koju ju ne vole - ti će ostati gladni:)))