Foto

Dragi posjetitelji bloga... dobrodošli.

Ako tražite recepte za zdravu prehranu, na pogrešnoj ste adresi: ovaj blog krcat je receptima za nezdravu prehranu. Osim toga, ovaj blog nije posvećen fotografiranju hrane (ja par puta okinem mobitelom, tek toliko, da imam kakvu takvu fotografiju), zato - nemojte očekivati "umjetničke fotografije".
* * *
Nadalje, na blogu se ne nalaze samo recepti za jela koja ja volim; ima tu puno toga što ja ne volim, ali
«igrom slučaja» našlo se na blogu. Smatram da imam pravo napisati da se meni nešto ne sviđa, pa neka Vas ne šokira kad se negativno očitujem o nekom receptu.

* * *
Što se tematike tiče, ovaj blog spada među hrvatske food-blogove. Po toj logici očito i ja spadam među food-blogere, no, prema vlastitoj želji ne sudjelujem u «akcijama» koje pokreću neki hrvatski food-blogeri. Dakle, svojevoljno nisam sudjelovala u «pritužbama» na HRT-ovu emisiju, nemam nikakve veze s novinskim člankom u Vjesniku, itd.

Sanela

06. 04. 2009.

Krumpir s orasima


1 kg (sitnih) krumpira
50 g oraha
3 žlice maslaca
1 čajna žlica slatke paprike
sol, papar, mljeveni čili


Krumpir ogulite. Ako su krumpiri sitni možete ih ostaviti cijele, ili ih ovisno o veličini, možete prepoloviti, narezati na četvrtine, osmine…
Stavite ih u lonac s vodom i skuhajte, ali nemojte ih raskuhati (vrijeme kuhanja ovisi o tome koliko su veliki: )
Kuhani krumpir ocijedite. Uronite ga u hladnu vodu i nekoliko puta ga ocijedite i dodajte novu hladnu vodu - cilj je da se zaustavi proces kuhanja u krumpiru kako se ne bi "raskuhao" dok se hladi. Kad se krumpir ohladio (može biti malo topao) ocijedite ga i osušite.

Orahe sitno nasjeckajte.

U velikoj tavi rastopite maslac.
Dodajte krumpir, posolite ga i pržite na srednjoj vatri oko 5 min. Povremeno protresite tavu, ili lagano promiješajte, ali nemojte zgnječiti krumpir.
Tava bi trebala biti dovoljno velika da praktički svi krumpiri mogu biti u jednom sloju - da se ravnomjerno prže, ili ih možete pržiti na dva puta.

Zatim dodajte orahe i mljevenu papriku, po želji, dodajte mljeveni čili i papar pa sve pržite još 2 min. povremeno tresući tavu ili lagano miješajući.
Poslužite odmah.




4 komentara:

  1. Nikad probala, ali baš mi ovo dobro zvuči.

    OdgovoriIzbriši
  2. niti ja nisam nikad probala ovo kombinaciju, ali basmi zvuci fino!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja radim prokuhane te zapecene krompire s ruzmarinom i crvenom paprikom, ali ovo izgleda zanimljivo i svidja mi se. Probat cu napraviti prvom prilikom!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ne volim orašaste plodove u slasticama, mljevene još nekako toleriram, ali cijele nikako. Zato sam prije bila skeptična prema takvim stvarima u slanim kombinacijama. Ali prije par godina radila sma pikantni umak s mljevenim orasima koji se poslužuje uz tjesteninu - ali ja ga jedem uz sve jer mi je odličan:)
    Zato mi je i ovaj recept bio zanimljiv i stvarno mi se sviđa. Iako, ovdje su orasi sjeckani i ne lijepe se za krumpir, pa tko neće ne mora ih jesti. Za krumpir se zalijepi jedino crvena paprika, a oni koju ju ne vole - ti će ostati gladni:)))

    OdgovoriIzbriši