Foto

Dragi posjetitelji bloga... dobrodošli.

Ako tražite recepte za zdravu prehranu, na pogrešnoj ste adresi: ovaj blog krcat je receptima za nezdravu prehranu. Osim toga, ovaj blog nije posvećen fotografiranju hrane (ja par puta okinem mobitelom, tek toliko, da imam kakvu takvu fotografiju), zato - nemojte očekivati "umjetničke fotografije".
* * *
Nadalje, na blogu se ne nalaze samo recepti za jela koja ja volim; ima tu puno toga što ja ne volim, ali
«igrom slučaja» našlo se na blogu. Smatram da imam pravo napisati da se meni nešto ne sviđa, pa neka Vas ne šokira kad se negativno očitujem o nekom receptu.

* * *
Što se tematike tiče, ovaj blog spada među hrvatske food-blogove. Po toj logici očito i ja spadam među food-blogere, no, prema vlastitoj želji ne sudjelujem u «akcijama» koje pokreću neki hrvatski food-blogeri. Dakle, svojevoljno nisam sudjelovala u «pritužbama» na HRT-ovu emisiju, nemam nikakve veze s novinskim člankom u Vjesniku, itd.

Sanela

04. 04. 2009.

Zapečeni sendviči s porilukom i dodatcima


2-3 poriluka
1 jaje
1-2 žlice kiselog vrhnja
2 češnja češnjaka
1 čajna žlica gustina (ili brašna)
200 g tvrdog naribanog sira
50 g sušenih rajčica
50 g oraha
50 g crnih maslina
kiselo vrhnje (nekoliko čajnih žlica)
sol, papar
10ak šnita svježeg kruha ((polu)bijelog, kukuruznog, sa sjemenkama…)


Poriluk dobro operite i narežite ga na kolutiće.
U loncu zakuhajte vodu i dodajte sol i poriluk. Kuhajte oko 2 min., a zatim ocijedite i uronite poriluk u hladnu vodu. Kad se ohladi, dobro ga ocijedite, pritišćite žlicom po cjedilu da istisnete što više vode.

Jaje umutite s 1-2 žlice vrhnja i dodajte sitno nasjeckani češnjak pa začinite solju i paprom. Umiješajte dobro ocijeđeno poriluk i dodajte gustin.

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa na njega poredajte šnite kruha.
Na svaku šnitu namažite 1-2 žlice smjese od poriluka.


Suhe rajčice sitno nasjeckajte.
Orahe zdrobite ili ih krupno nasjeckajte.
Masline sitno nasjeckajte (izvadite koštice ako ih imaju).

Naribani sir podijelite u 3 posudice. U jednu posudicu dodajte nasjeckanu rajčicu, u drugu zdrobljene orahe, a u treću masline i u svaku zdjelicu dodajte 1-2 čajne žlice vrhnja i promiješajte.
Na neke kriške kruha s porilukom rasporedite nadjev sa sirom i rajčicama, ne neke sa sirom i orasima, a na neke sa sirom i maslinama.




Stavite u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva i pecite da se sendviči zapeku (20ak min.).



Možete koristiti i kruh star 2-3 dana, ali onda ga namačite u smjesu od mlijeka i jaja kao u receptu Zapečeni sendviči s blitvom i sirom.

Umjesto maslina, suhih rajčica i oraha možete kombinirati i druge dodatke, a što vam se ne sviđa izostavite: )




Broj komentara: 6:

  1. ovo je prefino, super izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  2. super su ovakvi sendviči

    OdgovoriIzbriši
  3. Hej Sanela..hajde svrati malo do mog bloga imas nagradice za pokupiti.. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Opa koja bogata verzija zapečenih sendviča. Ovo ću probati za neko druženje kod nas doma. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Sweet Corner - hvala, probaj:)
    Nina - hvala;)
    Meddi - od srca ti zahvaljujem na nagradama:)
    Andrea - probaj:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Obožavam zapečene sendviče a ovde kod tebe ima svega i svačega ... super...

    OdgovoriIzbriši