2-3 poriluka
1 jaje
1-2 žlice kiselog vrhnja
2 češnja češnjaka
1 čajna žlica gustina (ili brašna)
200 g tvrdog naribanog sira
50 g sušenih rajčica
50 g oraha
50 g crnih maslina
kiselo vrhnje (nekoliko čajnih žlica)
sol, papar
10ak šnita svježeg kruha ((polu)bijelog, kukuruznog, sa sjemenkama…)
Poriluk dobro operite i narežite ga na kolutiće.
U loncu zakuhajte vodu i dodajte sol i poriluk. Kuhajte oko 2 min., a zatim ocijedite i uronite poriluk u hladnu vodu. Kad se ohladi, dobro ga ocijedite, pritišćite žlicom po cjedilu da istisnete što više vode.
Jaje umutite s 1-2 žlice vrhnja i dodajte sitno nasjeckani češnjak pa začinite solju i paprom. Umiješajte dobro ocijeđeno poriluk i dodajte gustin.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa na njega poredajte šnite kruha.
Na svaku šnitu namažite 1-2 žlice smjese od poriluka.
Suhe rajčice sitno nasjeckajte.
Orahe zdrobite ili ih krupno nasjeckajte.
Masline sitno nasjeckajte (izvadite koštice ako ih imaju).
Naribani sir podijelite u 3 posudice. U jednu posudicu dodajte nasjeckanu rajčicu, u drugu zdrobljene orahe, a u treću masline i u svaku zdjelicu dodajte 1-2 čajne žlice vrhnja i promiješajte.
Na neke kriške kruha s porilukom rasporedite nadjev sa sirom i rajčicama, ne neke sa sirom i orasima, a na neke sa sirom i maslinama.
1 jaje
1-2 žlice kiselog vrhnja
2 češnja češnjaka
1 čajna žlica gustina (ili brašna)
200 g tvrdog naribanog sira
50 g sušenih rajčica
50 g oraha
50 g crnih maslina
kiselo vrhnje (nekoliko čajnih žlica)
sol, papar
10ak šnita svježeg kruha ((polu)bijelog, kukuruznog, sa sjemenkama…)
Poriluk dobro operite i narežite ga na kolutiće.
U loncu zakuhajte vodu i dodajte sol i poriluk. Kuhajte oko 2 min., a zatim ocijedite i uronite poriluk u hladnu vodu. Kad se ohladi, dobro ga ocijedite, pritišćite žlicom po cjedilu da istisnete što više vode.
Jaje umutite s 1-2 žlice vrhnja i dodajte sitno nasjeckani češnjak pa začinite solju i paprom. Umiješajte dobro ocijeđeno poriluk i dodajte gustin.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa na njega poredajte šnite kruha.
Na svaku šnitu namažite 1-2 žlice smjese od poriluka.
Suhe rajčice sitno nasjeckajte.
Orahe zdrobite ili ih krupno nasjeckajte.
Masline sitno nasjeckajte (izvadite koštice ako ih imaju).
Naribani sir podijelite u 3 posudice. U jednu posudicu dodajte nasjeckanu rajčicu, u drugu zdrobljene orahe, a u treću masline i u svaku zdjelicu dodajte 1-2 čajne žlice vrhnja i promiješajte.
Na neke kriške kruha s porilukom rasporedite nadjev sa sirom i rajčicama, ne neke sa sirom i orasima, a na neke sa sirom i maslinama.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva i pecite da se sendviči zapeku (20ak min.).
Možete koristiti i kruh star 2-3 dana, ali onda ga namačite u smjesu od mlijeka i jaja kao u receptu Zapečeni sendviči s blitvom i sirom.
Umjesto maslina, suhih rajčica i oraha možete kombinirati i druge dodatke, a što vam se ne sviđa izostavite: )
Recepti sa (starim) kruhom - slani:
Zapečeni sendviči s blitvom i sirom
Zapečeni sendviči s kiselim zeljem
Složenac od kelja i kruha
Zapečeni sendviči s blitvom i sirom
Zapečeni sendviči s kiselim zeljem
Složenac od kelja i kruha
Recepti sa (starim) kruhom - slatki:
Engleski "bread and butter pudding" s čokoladom
Engleski "bread and butter pudding" s kavom i šlagom
Engleski "bread and butter pudding" s kokosom
Engleski "bread and butter pudding" s bananama i uz karamelizirane banane
Složenac-kolač od višanja
...
Engleski "bread and butter pudding" s čokoladom
Engleski "bread and butter pudding" s kavom i šlagom
Engleski "bread and butter pudding" s kokosom
Engleski "bread and butter pudding" s bananama i uz karamelizirane banane
Složenac-kolač od višanja
...
ovo je prefino, super izgleda!
OdgovoriIzbrišisuper su ovakvi sendviči
OdgovoriIzbrišiHej Sanela..hajde svrati malo do mog bloga imas nagradice za pokupiti.. :)
OdgovoriIzbrišiOpa koja bogata verzija zapečenih sendviča. Ovo ću probati za neko druženje kod nas doma. :)
OdgovoriIzbrišiSweet Corner - hvala, probaj:)
OdgovoriIzbrišiNina - hvala;)
Meddi - od srca ti zahvaljujem na nagradama:)
Andrea - probaj:)
Obožavam zapečene sendviče a ovde kod tebe ima svega i svačega ... super...
OdgovoriIzbriši