1 crveni luk
1 žlica ulja
300 g kiselog zelja (kupusa), naribanog na tanke rezance
1 jaje
150 g kiselog vrhnja
1 čajna žlica gustina (ili brašna)
2 češanja češnjaka
sol, papar
mljevena crvena paprika (slatka ili ljuta)
oko 7 šnita svježeg kruha
50 g naribanog tvrdog sira za posipanje
Crveni luk očistite i sitno nasjeckajte.
U loncu zagrijte ulje, dodajte luk i popržite ga. Zatim dodajte ocijeđeno naribano kiselo zelje. Pržite ga na laganoj vatri da omekša (oko 15 min.), po potrebi podlijte vodom.
Ostavite smjesu da se malo ohladi.
Jaje umutite s vrhnjem, dodajte gustin, sol i papar (po želji i crvenu papriku), dobro promiješajte pjenjačom. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i mlako kiselo zelje, promiješajte.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa na njega poredajte šnite kruha. Na svaku šnitu ravnomjerno rasporedite nadjev.
Odozgo posipajte naribanim tvrdim sirom.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva i pecite da se sendviči zapeku (20ak min.).
300 g kiselog zelja (kupusa), naribanog na tanke rezance
1 jaje
150 g kiselog vrhnja
1 čajna žlica gustina (ili brašna)
2 češanja češnjaka
sol, papar
mljevena crvena paprika (slatka ili ljuta)
oko 7 šnita svježeg kruha
50 g naribanog tvrdog sira za posipanje
Crveni luk očistite i sitno nasjeckajte.
U loncu zagrijte ulje, dodajte luk i popržite ga. Zatim dodajte ocijeđeno naribano kiselo zelje. Pržite ga na laganoj vatri da omekša (oko 15 min.), po potrebi podlijte vodom.
Ostavite smjesu da se malo ohladi.
Jaje umutite s vrhnjem, dodajte gustin, sol i papar (po želji i crvenu papriku), dobro promiješajte pjenjačom. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i mlako kiselo zelje, promiješajte.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa na njega poredajte šnite kruha. Na svaku šnitu ravnomjerno rasporedite nadjev.
Odozgo posipajte naribanim tvrdim sirom.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva i pecite da se sendviči zapeku (20ak min.).
*Recept je sa stranice
http://www.chefkoch.de/rezepte/974071203004030/Sauerkraut-Brot.html
Za ove sendviče potreban je svježi kruh, ili kruh od prethodnog dana - ako se nije osušio i stvrdnuo.
Ako želite raditi sendviče od starog kruha (2-3 dana), potrebno ga je natopiti smjesom mlijeka i jaja, kao u receptu za Zapečene sendviče s blitvom i sirom.
Po želji, možete napraviti i složenac od (starog) kruha i kiselog zelja kao u receptu Složenac od kelja i kruha (naribano kiselo zelje treba izdinstati s malo crvenog luka da omekša, sve drugo je isto kao u navedenom receptu).
http://www.chefkoch.de/rezepte/974071203004030/Sauerkraut-Brot.html
Za ove sendviče potreban je svježi kruh, ili kruh od prethodnog dana - ako se nije osušio i stvrdnuo.
Ako želite raditi sendviče od starog kruha (2-3 dana), potrebno ga je natopiti smjesom mlijeka i jaja, kao u receptu za Zapečene sendviče s blitvom i sirom.
Po želji, možete napraviti i složenac od (starog) kruha i kiselog zelja kao u receptu Složenac od kelja i kruha (naribano kiselo zelje treba izdinstati s malo crvenog luka da omekša, sve drugo je isto kao u navedenom receptu).
Kruh s kiselim zeljem
Lazanje s (kiselim) zeljem i umakom
Lazanje s (kiselim) zeljem i vrhnjem
Pita sa (kiselim) zeljem
Rolice s kiselim zeljem
Savijača od kiselog zelja
Savijača od kiselog zelja s lisnatim tijestom
Lazanje s (kiselim) zeljem i umakom
Lazanje s (kiselim) zeljem i vrhnjem
Pita sa (kiselim) zeljem
Rolice s kiselim zeljem
Savijača od kiselog zelja
Savijača od kiselog zelja s lisnatim tijestom
Volim kiselo zelje, pa mislim da bi ovo moglo biti itekako dobro
OdgovoriIzbriši