Foto

Dragi posjetitelji bloga... dobrodošli.

Ako tražite recepte za zdravu prehranu, na pogrešnoj ste adresi: ovaj blog krcat je receptima za nezdravu prehranu. Osim toga, ovaj blog nije posvećen fotografiranju hrane (ja par puta okinem mobitelom, tek toliko, da imam kakvu takvu fotografiju), zato - nemojte očekivati "umjetničke fotografije".
* * *
Nadalje, na blogu se ne nalaze samo recepti za jela koja ja volim; ima tu puno toga što ja ne volim, ali
«igrom slučaja» našlo se na blogu. Smatram da imam pravo napisati da se meni nešto ne sviđa, pa neka Vas ne šokira kad se negativno očitujem o nekom receptu.

* * *
Što se tematike tiče, ovaj blog spada među hrvatske food-blogove. Po toj logici očito i ja spadam među food-blogere, no, prema vlastitoj želji ne sudjelujem u «akcijama» koje pokreću neki hrvatski food-blogeri. Dakle, svojevoljno nisam sudjelovala u «pritužbama» na HRT-ovu emisiju, nemam nikakve veze s novinskim člankom u Vjesniku, itd.

Sanela

08. 03. 2009.

Zapečeni sendviči s kiselim zeljem


1 crveni luk
1 žlica ulja
300 g kiselog zelja (kupusa), naribanog na tanke rezance
1 jaje
150 g kiselog vrhnja
1 čajna žlica gustina (ili brašna)
2 češanja češnjaka
sol, papar
mljevena crvena paprika (slatka ili ljuta)
oko 7 šnita svježeg kruha
50 g naribanog tvrdog sira za posipanje


Crveni luk očistite i sitno nasjeckajte.
U loncu zagrijte ulje, dodajte luk i popržite ga. Zatim dodajte ocijeđeno naribano kiselo zelje. Pržite ga na laganoj vatri da omekša (oko 15 min.), po potrebi podlijte vodom.
Ostavite smjesu da se malo ohladi.

Jaje umutite s vrhnjem, dodajte gustin, sol i papar (po želji i crvenu papriku), dobro promiješajte pjenjačom. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i mlako kiselo zelje, promiješajte.

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa na njega poredajte šnite kruha. Na svaku šnitu ravnomjerno rasporedite nadjev.
Odozgo posipajte naribanim tvrdim sirom.

Stavite u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva i pecite da se sendviči zapeku (20ak min.).



*Recept je sa stranice
http://www.chefkoch.de/rezepte/974071203004030/Sauerkraut-Brot.html


Za ove sendviče potreban je svježi kruh, ili kruh od prethodnog dana - ako se nije osušio i stvrdnuo.

Ako želite raditi sendviče od starog kruha (2-3 dana), potrebno ga je natopiti smjesom mlijeka i jaja, kao u receptu za Zapečene sendviče s blitvom i sirom.

Po želji, možete napraviti i složenac od (starog) kruha i kiselog zelja kao u receptu Složenac od kelja i kruha (naribano kiselo zelje treba izdinstati s malo crvenog luka da omekša, sve drugo je isto kao u navedenom receptu).



1 komentar:

  1. Volim kiselo zelje, pa mislim da bi ovo moglo biti itekako dobro

    OdgovoriIzbriši