Naravno, ne morate zamrzavati sok prije nego idete raditi ovaj kolač, možete upotrijebiti i svježe, nesmrznute sastojke: DDD
Biskvit
3 jaja
5 žlica šećera
100 ml ulja
200 ml mlijeka
10 žlica brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa
Žele
800 ml vode
8 žlice šećera
4 praška za puding od vanilije
200 ml sirupa (soka za slaganje s vodom) od naranče
+
oko 400 g keksa s maslacem (Piknik, Leibnitz…)
Krema
350 ml negaziranog soka od naranče (iz tetrapaka)
iscijeđeni sok 1 naranče
3 žlice šećera
2 praška za puding od vanilije
100 ml sirupa (soka za slaganje s vodom) od naranče
+
120 g mekanog margarina/maslaca
šećer u prahu
Glazura
120 g čokolade za kuhanje
70 g margarina/maslaca
4 žlice ulja
2 žlice vode
2 žlice šećera u prahu
Za biskvit, jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i mlijeko i lagano izmiksajte. Zatim dodajte brašno pomiješano s praškom i kakaom.
Smjesu ulijte u namašteni i pobrašnjeni lim (34 cm x 22 cm, visine oko 7 cm).
Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
Čačkalicom provjerite jeli biskvit pečen (zapiknite čačkalicu, ako je čačkalica čista i suha, biskvit je pečen).
Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.
Za žele, u 200 ml vode razmutite prašak za puding i šećer. Zakuhajte preostalu vodu i skuhajte puding. Maknite s vatre pa odmah, brzo umiješjte sirup.
Hladni (eventualno mlaki) biskvit premažite vrućim želeom, odozgo odmah složite kekse i ostavite da se žele ohladi.
Za kremu, 150 ml negaziranog soka pomiješajte sa šećerom i praškom za puding.
200 ml soka pomiješajte sa iscijeđenim narančinom sokom i sve zakuhajte pa u tome skuhajte puding. U vrući puding dobro umiješajte sirup od naranče i ostavite da se ohladi.
Margarin izmiksajte da bude kremast pa ga žlicu po žlicu dodavajte mlakom skuhanom pudingu i dobro izmiksajte. Po potrebi, možete dodati šećer u prahu.
Kremu razmažite po keksima (kad se žele na kojem su keksi stvrdnuo i ohladio).
Kolač stavite u hladnjak da se krema stvrdne.
Za glazuru, u posudu stavite nasjeckanu čokoladu, na listiće narezan maslac, ulje, vodu i šećer pa sve otopite na pari, na sasvim laganoj vatri da smjesa ne zakuha.
Kad je smjesa glatka, maknite ju s vatre i miješajte par minuta da se ohladi, a onda ju prelijte po kremi.
Kolač stavite u hladnjak da se dobro rashladi.
Sigurno je sočan, onako lijepo da se topi u ustima :)
OdgovoriIzbrišihvala:)
OdgovoriIzbriši