* * *
Nadalje, na blogu se ne nalaze samo recepti za jela koja ja volim; ima tu puno toga što ja ne volim, ali «igrom slučaja» našlo se na blogu. Smatram da imam pravo napisati da se meni nešto ne sviđa, pa neka Vas ne šokira kad se negativno očitujem o nekom receptu.
* * *
Što se tematike tiče, ovaj blog spada među hrvatske food-blogove. Po toj logici očito i ja spadam među food-blogere, no, prema vlastitoj želji ne sudjelujem u «akcijama» koje pokreću neki hrvatski food-blogeri. Dakle, svojevoljno nisam sudjelovala u «pritužbama» na HRT-ovu emisiju, nemam nikakve veze s novinskim člankom u Vjesniku, itd.
Sanela
17. 06. 2009.
Tjestenina u umaku od špinata
Oni koji malo češće navrate ovamo, sigurno znaju da sam ja upotrijebila blitvu…
500 g špinata (blitve)
1 češanj češnjaka
30 g maslaca
150 ml vode + pola kocke za juhu
150 g mascarponea
2 žlice vrhnja za kuhanje (ili kiselog vrhnja)
sol, papar
muškatni oraščić
+
tjestenina
limunov sok
Špinat operite i očistite. U loncu zakuhate vodu, posolite ju, dodajte špinat i kuhajte 2 min. Špinat ocijedite, isperite ga hladnom vodom i onda ga ponovno dobro ocijedite i rukom istisnite što više vode iz njega i sitno ga nasjeckajte.
Češnjak također sitno nasjeckajte.
U loncu rastopite maslac i na njemu popržite češnjak i špinat.
Dodajte vodu i kocku te mascarpone i vrhnje. Kuhajte oko 8 min. na laganoj vatri.
Kuhani umak začinite.
Tjesteninu skuhajte i ocijedite pa ju pomiješajte s umakom i dodajte limunov sok, sol, papar i muškatni oraščić.
Ovisno o tome kakav umak želite, možete špinat usitniti u multipraktiku, ili možete kuhani umak naknadno usitniti štapnim mikserom.
*Recept je iz časopisa Lisa: Čarolija okusa, 20. 3. 2008., br. 4.
Oznake:
blitva,
mascarpone,
povrće,
slano - bez jaja,
špinat,
tjestenina,
umak,
zelenjava
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Izgleda odlicno za letnje dane.Spanat volim,moji ne bas....ali ovo je dobro!
OdgovoriIzbrišiHvala:)
OdgovoriIzbrišiVolim i blitvu i špinat i tjesteninu i češnjak. Ergo, recept je baš po mom guštu! ;)
OdgovoriIzbriši