
6-8 korabica
1 crveni luk
1 žlica maslaca
oko 400 ml vode
1 čajna žlica mješavine suhih začina
sol, šećer, papar
125 ml kiselog vrhnja
1 puna žlica gustina
peršinovo lišće
tvrdi sir
Korabice ogulite i narežite na okrugle ploške debele oko pola centimetra.
Možete upotrijebiti i mlade listove, operite ih osušite i narežite na trakice.
Luk očistite i sitno nasjeckajte.
U loncu rastopite maslac i kratko popržite luk. Zatim dodajte zečine, vodu, prstohvat soli i šećera i korabicu.
Kuhajte 20ak min. na laganoj vatri da korabica omekša.
Ako želite upotrijebiti i listove korabice dodajte ih 5 min. prije kraja i sve zajedno kuhajte.
Vrhnje pomiješajte s gustinom i dodajte ga korabicama, prokuhajte koju minutu da se smjesa malo zgusne. Maknite s vatre i začinite solju i paprom.
Smjesu stavite u posudu za pečenje. Odozgo posipajte nasjeckanim peršinovim lišćem i naribanim tvrdim sirom pa stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Pecite da se sir rastopi i zapeče.
*Recept je iz časopisa Burda Moden, 5/1976.
Recepti s korabicom
Korabice u šlafroku
.
Volim je,a veruj ne secam se kada sam je zadnji put spremala,super su svi recepti sa njom.
OdgovoriIzbrišiI ja volim korabice: ali samo na neki meni "fini" način, npr. ovako zapečene sa sirom, ili one u tijestu od svježeg sira ili punnjene nečim, ali ne volim juhe, variva... :(
OdgovoriIzbriši