U časopisu Dobar tek vidjela sam recept za «punjene korabice u košuljici od vučenog tijesta» (kako taj naziv zvuči seksi!; ova moja verzija «punjene korabice u vučenom tijestu» ne zvuči nimalo seksi).
No, ja se ionako nisam držala recepta iz časopisa pa je svaka usporedba suvišna. U tom receptu iz časopisa treba dinstati gljive, pa dodati šunku, jaja,… i onda time puniti kuhane, izdubljene korabice. Moja verzija nadjeva je jako lijena: onome što sam izdubila iz korabica dodala sam ono što sam imala doma: sireve, vrhnje, češnjak – i gotov «nekuhani» nadjev (em moram kuhati korabice, em se one još moraju peći i u pećnici: nije mi se dalo crnčiti za štednjakom da bih još i sam nadjev skuhala/izdinstala).
A vi možete napraviti nadjev kakav god hoćete i od čega god hoćete…
Sastojci
oko 6 korabica podjednake veličine
2-3 žlice naribanog tvrdog sira
1 žlica krem sira
1-2 žlice kiselog vrhnja
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
sol, papar
nasjeckano svježe peršinovo lišće
2-3 lista kupovnog vučenog tijesta za savijače
Korabice ogulite.
U loncu zakuhajte vodu, posolite ju i dodajte korabice. Kuhajte ih oko 25 min. da omekšaju.
Kuhane korabice ocijedite, prelijte hladnom vodom i ostavite da se bar malo ohlade.
Ohlađene korabice pažljivo izdubite.
Ono što ste izdubili iz korabica sitno nasjeckajte pa pomiješajte s tvrdim sirom, krem sirom, vrhnjem, češnjakom i peršinovim lišćem te začinite solju i paprom. Pripremljenom smjesom napunite korabice.
Listove tijesta narežite na kvadrate (onoliko kvadrata koliko imate korabica, u ovom slučaju 6): da budu dovoljno veliki da u njih možete zamotati korabice.
Zamotuljke položite u namaštenu posudu za pečenje.
Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 160 stupnjeva i pecite oko 25 min.
Pazite da gornji krajevi tijesta ne potamne previše, možete ih pokriti aluminijskom folijom, a možda bi bilo dobro zamotuljke staviti da se peku na nižoj prečki, tj. u donjoj trećini pećnice (da nisu preblizu stropu pećnice, tj. gornjem grijaču).
Pečene zamotuljke posipajte peršinovim lišćem i poslužite odmah.
Da da ime razvuceno testo.Hej ja bas pocela da objavljujem na mom drugom grupnom blogu seriju:Foodgazam:Putujemo svetom kroz amaterske kuhinje.
OdgovoriIzbrišiI tako putujuci netom nailazim na food pornografer i sl nazive;)
A i inace sve ove emisije za kuvanje na TV nazivaju Food porn:)bilo kao bilo korabice izgledaju fino:)
Rijetko jedem korabicu, nekako sam ju zanemarila, nisam je svjesna :) Ove tvoje košarice su odlična ideja, korabica na zanimljiviji način! :)
OdgovoriIzbrišiSad ću se provaliti, znam, ali ja ne znam sta su korabice :( Ali kosarice izgledaju predobro, i cim ima sira i cesnjaka, mora da je odlicno! A sad odoh googlati korabice :)
OdgovoriIzbrišiDzoli;
OdgovoriIzbrišihvala:)
Tamara;
hvala:)
tanja;
korabica je vrsta povrća, sumnjam da mogu nešto pametno napisati o njoj, sve već piše na internetu, guglaj:)