Korabice u pivskom tijestu
Sastojci
4 korabice
1 mali crveni luk
pola kocke za juhu
sok pola limuna
1 žlica ulja
pola vezice peršinovog lišća
sol, papar
Pivsko tijesto
125 ml piva
100 g brašna
2 jaja
sol
+
brašno
ulje za prženje
Korabice ogulite i narežite na okrugle ploške debljine oko pola centimetra.
Luk očistite i nasjeckajte na veće kocke.
U lonac stavite korabicu, luk, razmrvljenu kocku, prstohvat soli i vodu pa kuhajte 20ak min. da ploške korabice omekšaju (ovisno o time koliko su pliške debele).
Kuhane korabice ocijedite.
Ulje pomiješajte s limunovim sokom, nasjeckanim peršinovim lišćem te solju i paprom. Tu smjesu pomiješajte s ocijeđenim ploškama korabica i ostavite da se mariniraju oko 5 sati.
Za pivsko tijesto, u posudu stavite brašno pa u tankom mlazu dodavajte pivo miješajući pjenjačom da se smjesa ne zgruda. Umiješajte i 2 žumanjka.
Od 2 posoljena bjelanjka izmiksajte snijeg i lagano ga umiješaje u smjesu od piva te smjesu posolite.
Ploške korabica uvaljajte u brašno, umočite ih u smjesu od piva, lagano otresite višak i pržite ih u vrućem ulju s jedne i druge strane da dobiju boju.
Vadite ih na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
Po potrebi, odozgo posolite.
Poslužite s majonezom, tartar umakom…
*Recept je iz časopisa Burda Moden, 5/1976.
Ili… korabice možete pohati na klasičan način.
Pohane korabice
Za pohanje:
3-4 jaja
brašno
krušne mrvice
ulje za prženje
sol
Korabicu skuhajte kao što je opisano u gornjem receptu.
Ohlađene korabice uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja i onda u krušne mrvice.
Pržite ih u vrućem ulju s jedne i druge strane da dobiju boju.
Vadite ih na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
Ovi recepti sa kelerabama su genijalni!
OdgovoriIzbrišiRecept je odlican, posebno mi se dopada poh od piva.
OdgovoriIzbrišiKorabica se tako rijetko nađe u mojoj kuhinji, ni sama ne znam zašto. Nikako da se ona i ja sprijateljimo! :)
OdgovoriIzbrišiBaš ću je kupit kad je vidim slijedeći put pa je ovak spoham.:)
ja ju obozavam, zato mi se ovo jako svidja!!!
OdgovoriIzbriši