* * *
Nadalje, na blogu se ne nalaze samo recepti za jela koja ja volim; ima tu puno toga što ja ne volim, ali «igrom slučaja» našlo se na blogu. Smatram da imam pravo napisati da se meni nešto ne sviđa, pa neka Vas ne šokira kad se negativno očitujem o nekom receptu.
* * *
Što se tematike tiče, ovaj blog spada među hrvatske food-blogove. Po toj logici očito i ja spadam među food-blogere, no, prema vlastitoj želji ne sudjelujem u «akcijama» koje pokreću neki hrvatski food-blogeri. Dakle, svojevoljno nisam sudjelovala u «pritužbama» na HRT-ovu emisiju, nemam nikakve veze s novinskim člankom u Vjesniku, itd.
Sanela
17. 07. 2009.
Njoki s mrkvom
Sastojci
300 g krumpira
600 g mrkve
1 jaje
brašno
na vrhu noža kurkume ili curryja u prahu
na vrhu noža muškatnog oraščića
sol, papar
Za posluživanje
maslac
svježi bosiljak
Mrkvu očistite i narežite na kockice pa ju skuhajte da potpuno omekša. Ocijedite ju i odmah ju zdrobite u pire.
Krumpir skuhajte u kori, odmah ga ogulite i zdrobite u pire.
Pomiješajte pire od mrkve i krumpira, dodajte jaje i začine te toliko brašna koliko je potrebno da zamijesite tijesto.
Tijesto oblikujte u valjak i narežite ga na komadiće.
U loncu zakuhajte vodu pa ju posolite i dodajte njoke (ne sve odjednom), kad isplivaju na površinu kuhajte ih oko 3 min. i onda ih izvadite šupljikavom žlicom.
Kuhane njoke prelijte rastopljenim maslacem i posipajte opranim, osušenim, nasjeckanim bosiljkom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
nisam ih jos nikad radila s mrkvom, svidjaju mi se sastojci!
OdgovoriIzbrišiHi Sanela,
OdgovoriIzbrišiLeckere Kombination. Kompliment
Gruß Jacob
ni ja nisam radila s mrkvom, ali zvuči jako primamljivo pa jednom možda i probam
OdgovoriIzbrišie ovo izgleda super fantasticno. Mislim da cu to napraviti sutra za rucak!
OdgovoriIzbriši