Foto

Dragi posjetitelji bloga... dobrodošli.

Ako tražite recepte za zdravu prehranu, na pogrešnoj ste adresi: ovaj blog krcat je receptima za nezdravu prehranu. Osim toga, ovaj blog nije posvećen fotografiranju hrane (ja par puta okinem mobitelom, tek toliko, da imam kakvu takvu fotografiju), zato - nemojte očekivati "umjetničke fotografije".
* * *
Nadalje, na blogu se ne nalaze samo recepti za jela koja ja volim; ima tu puno toga što ja ne volim, ali
«igrom slučaja» našlo se na blogu. Smatram da imam pravo napisati da se meni nešto ne sviđa, pa neka Vas ne šokira kad se negativno očitujem o nekom receptu.

* * *
Što se tematike tiče, ovaj blog spada među hrvatske food-blogove. Po toj logici očito i ja spadam među food-blogere, no, prema vlastitoj želji ne sudjelujem u «akcijama» koje pokreću neki hrvatski food-blogeri. Dakle, svojevoljno nisam sudjelovala u «pritužbama» na HRT-ovu emisiju, nemam nikakve veze s novinskim člankom u Vjesniku, itd.

Sanela

17. 07. 2009.

Njoki s mrkvom

Image and video hosting by TinyPic


Sastojci
300 g krumpira
600 g mrkve
1 jaje
brašno
na vrhu noža kurkume ili curryja u prahu
na vrhu noža muškatnog oraščića
sol, papar

Za posluživanje
maslac
svježi bosiljak



Mrkvu očistite i narežite na kockice pa ju skuhajte da potpuno omekša. Ocijedite ju i odmah ju zdrobite u pire.

Krumpir skuhajte u kori, odmah ga ogulite i zdrobite u pire.

Pomiješajte pire od mrkve i krumpira, dodajte jaje i začine te toliko brašna koliko je potrebno da zamijesite tijesto.

Tijesto oblikujte u valjak i narežite ga na komadiće.
U loncu zakuhajte vodu pa ju posolite i dodajte njoke (ne sve odjednom), kad isplivaju na površinu kuhajte ih oko 3 min. i onda ih izvadite šupljikavom žlicom.

Kuhane njoke prelijte rastopljenim maslacem i posipajte opranim, osušenim, nasjeckanim bosiljkom.

4 komentara:

  1. nisam ih jos nikad radila s mrkvom, svidjaju mi se sastojci!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hi Sanela,

    Leckere Kombination. Kompliment

    Gruß Jacob

    OdgovoriIzbriši
  3. ni ja nisam radila s mrkvom, ali zvuči jako primamljivo pa jednom možda i probam

    OdgovoriIzbriši
  4. e ovo izgleda super fantasticno. Mislim da cu to napraviti sutra za rucak!

    OdgovoriIzbriši