
Ovo je definitivno moja najdraža salata : )
Sastojci
1 kg krumpira
1 crveni luk
ulje
ocat
sol, papar
U lonac s hladnom vodom stavite neoguljeni krumpir. Kuhajte ga oko pola sata, ovisno o veličini krumpira (zabodite nož u krumpir i ako lako izlazi van, krumpir je kuhan).
Krumpir prelijte hladnom vodom i ostavite ga da se malo ohladi pa ga ogulite dok je još topao.
Zatim krumpir ostavite da se potpuno ohladi, možete ga staviti u hladnjak.
Crveni luk oljuštite i nasjeckajte.
Kad se krumpir potpuno ohladi narežite ga na pola centimetra debele ploške. Dodajte mu nasjeckani luk i začinite uljem, octom, solju i paprom.
Lagano promiješajte ili protresite posudu da ne zdrobite krumpir. Ostavite da malo odstoji i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar