Foto

Dragi posjetitelji bloga... dobrodošli.

Ako tražite recepte za zdravu prehranu, na pogrešnoj ste adresi: ovaj blog krcat je receptima za nezdravu prehranu. Osim toga, ovaj blog nije posvećen fotografiranju hrane (ja par puta okinem mobitelom, tek toliko, da imam kakvu takvu fotografiju), zato - nemojte očekivati "umjetničke fotografije".
* * *
Nadalje, na blogu se ne nalaze samo recepti za jela koja ja volim; ima tu puno toga što ja ne volim, ali
«igrom slučaja» našlo se na blogu. Smatram da imam pravo napisati da se meni nešto ne sviđa, pa neka Vas ne šokira kad se negativno očitujem o nekom receptu.

* * *
Što se tematike tiče, ovaj blog spada među hrvatske food-blogove. Po toj logici očito i ja spadam među food-blogere, no, prema vlastitoj želji ne sudjelujem u «akcijama» koje pokreću neki hrvatski food-blogeri. Dakle, svojevoljno nisam sudjelovala u «pritužbama» na HRT-ovu emisiju, nemam nikakve veze s novinskim člankom u Vjesniku, itd.

Sanela

03. 04. 2009.

Kuhani svitak od kiselog zelja



6 peciva od prethodnog dana (ili 6 debljih šnita kruha)
250 ml mlijeka
350 g kiselog zelja (kupusa)
1 svežanj vlasca
3 jaja
sol, papar
kim
muškatni oraščić


Pecivo (kruh) narežite na kocke (otprilike 1 cm x 1 cm).
Mlijeko zakuhajte i prelijte ga po pecivu.

Kiselo zelje narežite na tanke rezance, dobro ih ocijedite!
Vlasac operite, osušite i sitno nasjeckajte.

Pomiješajte namočeno pecivo s nasjeckanim zeljem, vlascem i jajima da se svi sastojci povežu. Dodajte sol, papar, kim i muškatni oraščić i još jednom dobro promiješajte.









Kuhinjsku krpu namočite toplom vodom, a onda ju dobro ocijedite.

Pripremljenu smjesu istresite na krpu i rukama oblikujte valjak. Pritisnite rukama da «valjak» bude čvrst, zbijen, tj. da nema «rupa» među smjesom, a odozgo ga zagladite rukom.









Zamotajte «valjak» u krpu, a krajeve zavežite špagom, kao bombon.









U odgovarajućem loncu zakuhajte vodu pa ju posolite i u nju stavite pripremljeni «valjak». Kuhajte 30 minuta na srednjoj temperaturi.










Kuhani svitak izvadite iz vode i ostavite ga da se hladi u krpi (kad je mlak možete ga izvaditi).

Svitak prije posluživanja spremite u hladnjak da se potpuno ohladi, a onda ga narežite na ploške.
Poslužite kao prilog.


*Recept je iz časopisa Burda – Božićna simfonija, br. 1., 15. 11. 2004.

1 komentar:

  1. Nikad nisam isprobala ovakav način kuhanja u krpi. Zanimljivo mi je ovo i sviđaju mi se tvoje kreativne kombinacije sa zeljem! ;)

    OdgovoriIzbriši