Foto

Dragi posjetitelji bloga... dobrodošli.

Ako tražite recepte za zdravu prehranu, na pogrešnoj ste adresi: ovaj blog krcat je receptima za nezdravu prehranu. Osim toga, ovaj blog nije posvećen fotografiranju hrane (ja par puta okinem mobitelom, tek toliko, da imam kakvu takvu fotografiju), zato - nemojte očekivati "umjetničke fotografije".
* * *
Nadalje, na blogu se ne nalaze samo recepti za jela koja ja volim; ima tu puno toga što ja ne volim, ali
«igrom slučaja» našlo se na blogu. Smatram da imam pravo napisati da se meni nešto ne sviđa, pa neka Vas ne šokira kad se negativno očitujem o nekom receptu.

* * *
Što se tematike tiče, ovaj blog spada među hrvatske food-blogove. Po toj logici očito i ja spadam među food-blogere, no, prema vlastitoj želji ne sudjelujem u «akcijama» koje pokreću neki hrvatski food-blogeri. Dakle, svojevoljno nisam sudjelovala u «pritužbama» na HRT-ovu emisiju, nemam nikakve veze s novinskim člankom u Vjesniku, itd.

Sanela

02. 07. 2009.

Zelena salata od krumpira

Image and video hosting by TinyPic


Sastojci
1 kg krumpira

Svojevrsni pesto umak
2 lovorova lista
3 žlice vinskog octa
230 ml biljnog ulja
1 vezica peršinovog lišća
1 vezica vlasca
1 vezica kopra
5 grančica mažurana
50 ml temeljca (voda + mrvica kocke za juhu)
1 žlica limunovog soka
prstohvat šećera
sol, papar


U lonac s hladnom vodom stavite neoguljeni krumpir. Kuhajte ga oko pola sata, ovisno o veličini krumpira (zabodite nož u krumpir i ako lako izlazi van, krumpir je kuhan).

Krumpir prelijte hladnom vodom i ostavite ga da se malo ohladi pa ga ogulite dok je još topao.
Zatim krumpir ostavite da se potpuno ohladi, možete ga staviti u hladnjak.

Kad se krumpir potpuno ohladi narežite ga na pola centimetra debele ploške. Začinite ga s 3 žlice ulja, octom, solju i paprom.

Peršinovo lišće, vlasac, mažuran i kopar operite i osušite. Ugrubo ih nasjeckajte nožem.

50 ml vode zakuhajte s mrvicom kocke za juhu (ili Vegete na vrhu noža), ostavite da se ohladi.

U posudu stavite sve začinsko bilje, ostatak ulja, pripremljeni temeljac, limunov sok, prstohvat šećera, sol i papar. Sve sameljite u kašu (štapnim mikserom, ili u multipraktiku/blenderu).
Po potrebi začinite solju, paprom, šećerom i limunovim sokom.

Ohlađeni krumpir prelijte pripremljenim umakom i lagano promiješajte ili protresite posudu da ne zdrobite krumpir.


*Recept je iz časopisa Svijet: Kuhinja, 1/00.

Broj komentara: 8:

  1. Kod tebe se uvijek nađu neke obične namirnice na sasvim nov i neobičan način :).

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasno, svidja mi se kombinacija zacina i boja samog jela!

    OdgovoriIzbriši
  3. Tako dobro izgleda,bas mi je genijalna!

    OdgovoriIzbriši
  4. Kako je ovo genijalne zelene boje! Stvarno super izgleda, odlično Sanela! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Uh sto su ti dobre ove salatice,a ova zelena mi je nekako najprimamljivija......

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala svima:) Probajte pa javite dojmove:DDD

    OdgovoriIzbriši