Foto

Dragi posjetitelji bloga... dobrodošli.

Ako tražite recepte za zdravu prehranu, na pogrešnoj ste adresi: ovaj blog krcat je receptima za nezdravu prehranu. Osim toga, ovaj blog nije posvećen fotografiranju hrane (ja par puta okinem mobitelom, tek toliko, da imam kakvu takvu fotografiju), zato - nemojte očekivati "umjetničke fotografije".
* * *
Nadalje, na blogu se ne nalaze samo recepti za jela koja ja volim; ima tu puno toga što ja ne volim, ali
«igrom slučaja» našlo se na blogu. Smatram da imam pravo napisati da se meni nešto ne sviđa, pa neka Vas ne šokira kad se negativno očitujem o nekom receptu.

* * *
Što se tematike tiče, ovaj blog spada među hrvatske food-blogove. Po toj logici očito i ja spadam među food-blogere, no, prema vlastitoj želji ne sudjelujem u «akcijama» koje pokreću neki hrvatski food-blogeri. Dakle, svojevoljno nisam sudjelovala u «pritužbama» na HRT-ovu emisiju, nemam nikakve veze s novinskim člankom u Vjesniku, itd.

Sanela

30. 09. 2011.

Riža s crvenim kupusom



Sastojci
oko 200 g riže
oko 300 g crvenog kupusa
1 crveni luk
3 češnja češnjaka
sol, papar


Rižu skuhajte u posoljenoj vodi, nemojte ju raskuhati, ocijedite ju.

Kupus narežite/naribajte na rezance.

Obje vrste luka očistite i sitno nasjeckajte.

U loncu zagrijte malo ulja pa na njemu izdinstajte obje vrste luka. Dodajte kupus i pržite ga nepokrivenog da omekša (može ostati malo hrskav, a možete ga pržiti i da potpuno omekša). Začinite ga solju i paprom.
Na kraju umiješajte rižu i kratko zagrijte.

Poslužite odmah.
Ako jelo stoji par sati onda kupus izgubi ljubičastu boju i doslovno poplavi, pa je onda i riža plava.


2 komentara:

  1. Se ve muy apetitosa ..me gusta la lombarda ..tengo varias recetas en mi blog en ensaladas ....besos MARIMI

    OdgovoriIzbriši
  2. Interesantna kombinacija.Pa bogami stvarno steta ..celo leto raditi;((

    OdgovoriIzbriši