Sastojci
oko 200 g riže
oko 300 g crvenog kupusa
1 crveni luk
3 češnja češnjaka
sol, papar
Rižu skuhajte u posoljenoj vodi, nemojte ju raskuhati, ocijedite ju.
Kupus narežite/naribajte na rezance.
Obje vrste luka očistite i sitno nasjeckajte.
U loncu zagrijte malo ulja pa na njemu izdinstajte obje vrste luka. Dodajte kupus i pržite ga nepokrivenog da omekša (može ostati malo hrskav, a možete ga pržiti i da potpuno omekša). Začinite ga solju i paprom.
Na kraju umiješajte rižu i kratko zagrijte.
Poslužite odmah.
Ako jelo stoji par sati onda kupus izgubi ljubičastu boju i doslovno poplavi, pa je onda i riža plava.
Se ve muy apetitosa ..me gusta la lombarda ..tengo varias recetas en mi blog en ensaladas ....besos MARIMI
OdgovoriIzbrišiInteresantna kombinacija.Pa bogami stvarno steta ..celo leto raditi;((
OdgovoriIzbriši